Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να ξεπεράσουμε την κρίση - Αβέβαιες οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας

Kuroda (BoJ): Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να ξεπεράσουμε την κρίση - Αβέβαιες οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας
Ο επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας έχει επιδεινωθεί απότομα
Τη θέση ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί ώστε να ξεπεράσει η χώρα την κρίση του κορωνοϊού, διατύπωσε σήμερα (12/5) ο επικεφαλής της BoJ, Haruhiko Kuroda, διευκρινίζοντας ότι οι προοπτικές της εγχώριας οικονομίας είναι πλέον εξαιρετικά αβέβαιες.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά αβέβαιες και εξαρτώνται από το πότε θα περιοριστεί ο κορωνοϊός», τονίζοντας παράλληλα ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση που προκάλεσε η πανδημία».
«Η Bank of Japan θα λάβει περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης χωρίς δισταγμό, εάν χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην αγορές και την παροχή επαρκούς ρευστότητας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της BoJ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με την κυβέρνηση της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «οι αγορές ομολόγων της κεντρικής τράπεζας στοχεύουν στη σταθεροποίηση της αγοράς και την επίτευξη του στόχου πληθωρισμού στο 2%», ενώ πρόσθεσε πως «όταν επιτευχθεί ο στόχος τιμών, η πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα τροποποιηθεί».
«Η Τράπεζα δε θα δημιουργήσει μία κατάσταση όπου η απεριόριστη αγορά ομολόγων θα προκαλέσει ανεπιθύμητα επίπεδα πληθωρισμού», τόνισε ο κ. Kuroda, ενώ προειδοποίησε ότι «η οικονομία της Ιαπωνίας είναι πιθανό να παραμείνει σε μία σοβαρή κατάσταση και ο πληθωρισμός είναι πιθανό να αποδυναμωθεί».
«Η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας έχει επιδεινωθεί απότομα, καθώς η παγκόσμια δραστηριότητα περιορίστηκε σοβαρά από την πανδημία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Bank of Japan, ενώ υπογράμμισε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης