Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Πάρα πολύ καλή η πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Πάρα πολύ καλή η πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων
Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Την εκτίμηση πως η πρώτη ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων πήγε πάρα πολύ καλά διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως η οικονομία λειτουργεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα χαθούν χρήματα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι το 87% των επιταγών πληρώθηκε στην ώρα του, αναφέροντας ότι το πρόβλημα δεν είναι και τόσο μεγάλο ενώ επεσήμανε ότι η λογική των εγγυοδοτικών δανείων και εργαλείων για κεφάλαια κίνησης είναι για τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών με τις επιταγές.
Επιπλέον, ο κ.Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή και τον Μάιο, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το κρατικό επίδομα, ενώ ανέφερε ότι έχει αρχίσει να δίνονται χρήματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή, τονίζοντας ότι η εκταμίευση πηγαίνει πάρα πολύ καλά, και ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ροή χρήματος.
Ερωτηθείς για το εάν θα ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι αυτό έχει να κάνει με τις οδηγίες των ειδικών.
«Όταν οι επιστήμονες μας πουν ότι πάμε καλά και δεν υπάρχει αύξηση, τότε θα μπορέσουμε κι εμείς να αποφασίσουμε...
Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα.
Το εάν θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου θα το κρίνει η εξέλιξη της πανδημίας» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με το σενάριο μείωσης του ΦΠΑ παρέπεμψε σε ένα συγκροτημένο σχέδιο.
«Τα όποια μέτρα πάρουμε θα πρέπει να είναι συνολικά, ώστε να ξέρει η αγορά τι πρέπει να κάνει» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι στα πλαίσια που αντέχει το κράτος και ο προϋπολογισμός εξετάζονται όλες οι προτάσεις.
«Σε αυτή την κρίση που διανύουμε όλοι θα χάσουμε από κάτι και θα βάλουμε όλοι πλάτη, ώστε να μπορέσει η οικονομία να περάσει απέναντι» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών και ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί η μάχη για την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης