Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Επικίνδυνος ο συνωστισμός - Να μη γίνουμε από παράδειγμα προς μίμηση, παράδειγμα προς αποφυγή

tags :
Σύψας (λοιμωξιολόγος): Επικίνδυνος ο συνωστισμός - Να μη γίνουμε από παράδειγμα προς μίμηση, παράδειγμα προς αποφυγή
Στα τέλη της εβδομάδας  θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της άρσης των περιορισμών στην επιδημία είπε ο κ.Σύψας
Σαφή προειδοποίηση για τον κίνδυνο που ενέχει ο συνωστισμός ανθρώπων στη διασπορά της επιδημίας του κορωνοϊού απηύθυνε ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ν. Σύψας, ο οποίος υποστήριξε πως στα τέλη της εβδομάδας θα γνωρίζουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης που είχε η άρση των περιοριστικών μέτρων στην εξέλιξη της επιδημίας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας επεσήμανε τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown.
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε ο κ.Σύψας, αναφερόμενος στα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες.
«Η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί.
Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός…
Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» τόνισε ο κ.Σύψας, ο οποίος προειδοποίησε ακόμη ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα.
«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα.
Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ…
Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί…
Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» είπε ο κ.Σύψας, υποστηρίζοντας πως στο τέλος αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή στην Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.
«Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες.
Βάζουμε σε κίνδυνος την προσπάθειά μας.
Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα» είπε ο κ.Σύψας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης