Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για τον χρυσό με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες - Στο -0,95% και τα 1.698 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπιες απώλειες για τον χρυσό με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες - Στο -0,95% και τα 1.698 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έπεσε λίγο κάτω από το «επίπεδο στήριξης» των 1.700 δολαρίων
Ήπιες απώλειες κατέγραψε σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου ο χρυσός, σπάζοντας το επίπεδο στήριξης των 1.700 δολαρίων, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -0,98%, στα 1.698 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +1,01% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,72 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,53% στις 100,290 μονάδες.
Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις περισσότερες χώρες έχει μετριάσει προς το παρόν τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, απομακρύνοντάς τους από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
«Ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου τα επιτόκια θα παραμείνουν πολύ χαμηλά, οι δημοσιονομικές πολιτικές θα παραμείνουν χαλαρές και ο πληθωρισμός θα είναι πολύ υψηλός», υπογραμμίζει ο αναλυτής αγορών της IG, Kyle Rodda.
«Ο χρυσός έχει σημαντική πιθανότητα να κινηθεί υψηλότερα μακροπρόθεσμα και οι επενδυτές αγωνίζονται να αποκτήσουν το πολύτιμο μέταλλο πριν ανέβει», διευκρινίζει ο κ. Rodda, προσθέτοντας ότι «υοάρχει μεγάλη τεχνική υποστήριξη η οποία διαμορφώνεται γύρω από το επίπεδο των 1.700 δολαρίων».
Χθες (10/5) η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει «ισχυρότερες» πολιτικές προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς η χώρα έχει επιστρέψει πλέον σε πλήρη λειτουργία.
Αργότερα εντός της εβδομάδας, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η ομιλία του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, στον απόηχο των τελευταίων στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Αναφορικά με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, η AxiTrader αναφέρει ότι «δε θα ανακοινώσει περιορισμό των μέτρων τόνωσης», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «εάν ανακοινωθεί κάτι, αυτό θα μπορούσε να αφορά την ενίσχυση των σχετικών μέτρων».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -1,12% στα 15,6 δολ. ανά ουγγιά, ενώ παρόμοια είναι πτώση και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα, και συγκεκριμένα στο -1,10% και τα 780,65 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης