Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η χώρα μπορεί να αντέξει το πρόγραμμα 3 τρισ. δολ. καθώς τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η χώρα μπορεί να αντέξει το πρόγραμμα 3 τρισ. δολ. καθώς τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση μπορεί να στηρίξει το πρόγραμμα των 3 τρισ. δολ. διότι τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά
Την άποψη ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει το πρόγραμμα δαπανών 3 τρισ. δολ. για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού διότι τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin.
«Ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι μπορούμε να αντέξουμε τόσο υψηλές δαπάνες είναι διότι τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά.
Και επωφελούμαστε από τα μακροπρόθεσμα επιτόκια» δήλωσε Mnuchin μιλώντας στο CNBC.
«Μεταξύ των 10ετών, 20ετών και 30 ετών, δανείσουμε πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα ώστε να κλειδώσουμε αυτό το πρόγραμμα 3 τρισ. δολ. για πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επομένως, είμαστε πολύ προσεκτική στην εξισορρόπηση».
Ο Mnuchin επεσήμανε το υπουργείο Οικονομικών θα σταματήσει την πραγματική αναχρηματοδότηση, στο πλαίσιο της οποίας επαναγόραζε υπάρχον χρέος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λευκός Οίκος θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία των χαμηλών επιτοκίων σε ένα είδος αναχρηματοδότησης χωρίς επαναγορές υπαρχόντων ομολόγων από την αγορά.
«Προφανώς δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις αγορές τόσο πολύ, αλλά θα επωφεληθούμε από την αναχρηματοδότηση όλου του χρέους μας για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε πολύ χαμηλά επιτόκια.
Πιστεύω ότι αυτό είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς...» τόνισε και συμπλήρωσε «δεν πιστεύω ότι πρέπει να επαναγοράσουμε το χρέος...
Πιστεύω ότι έχουμε τεράστιες ευκαιρίες χωρίς να χρειαστεί να ξαναγοράσουμε το χρέος».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης