Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων στις αγορές υπό τον φόβο ανάκαμψης του κορωνοϊού - Οριακή άνοδος +0,01% για S&P 500, στο -0,73% ο DAX

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων στις αγορές υπό τον φόβο ανάκαμψης του κορωνοϊού - Οριακή άνοδος +0,01% για S&P 500, στο -0,73% ο DAX
Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, φόβοι για νέο κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού
Έντονη νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων επικράτησαν σήμερα 11/5 στα  διεθνή χρηματιστήρια, καθώς παρά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, παραμένει στα ύψη η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ δεν λείπουν οι φόβοι για νέο κύμα κρουσμάτων.
Η Wuhan, η κινεζική πόλη από όπου ξεκίνησε η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, ένα νέο κύμα κρουσμάτων από τότε που η αυστηρή καραντίνα χαλάρωσε στις αρχές Απριλίου.
Η οπισθοδρόμηση αυτή συνέπεσε επίσης με μια απότομη αύξηση στα νέα κρούσματα της Νότιας Κορέας, όπου οι επιτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της νόσου από τα τέλη Ιανουαρίου είχε χαιρετιστεί ως παγκόσμιο μοντέλο.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει εστιασμένη και γύρω από τις επόμενες κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών, οι οποίες αναμένεται να στηρίξουν περαιτέρω τις προσπάθειες ανάκαμψης των οικονομιών.
Αναφορικά με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, η AxiTrader αναφέρει ότι «δε θα ανακοινώσει περιορισμό των μέτρων τόνωσης», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «εάν ανακοινωθεί κάτι, αυτό θα μπορούσε να αφορά την ενίσχυση των σχετικών μέτρων».
Ο δείκτης S&P 500 έχει πραγματοποιήσει ράλι άνω του 33% από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά στα οποία έφτασε στις 23 Μαρτίου.
Την ανάκαμψη έχουν οδηγήσει οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του τεχνολογικού κλάδου, όπως εκείνες των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft. Όλες τους έχουν καταγράψει κέρδη άνω του 20% από τα τέλη Μαρτίου.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,45% και διαμορφώθηκε στις 24.221 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε οριακά κέρδη +0,01% κλείνονρας στις 2.930 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη +0,78% και διαμορφώθηκε στις 9.192 μονάδες.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχώρησε στις 27,78 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση -0,73% κλείνοντας στις 10.824 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε απώλειες -0,33% κλείνοντας στις 17.381 μονάδες.
Image
Image
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Cleveland Cliffs ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών καθώς η πανδημία προκάλεσε μείωση της παραγωγής, παρά την αύξηση των πωλήσεων που οφείλονται και στην πρόσφατη εξαγορά με την AK Steel Holding.
Η αμερικανική εταιρεία χάλυβα και εξόρυξης, ανακοίνωσε ζημιές 48,6 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή, στο α΄ τρίμηνο, σε σχέση με τις ζημιές των 22,1 εκατ. δολαρίων ή 8 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 324,5 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 157 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 304 εκατ. δολάρια.
Ο διευθύνων σύμβουλος Lourenco Goncalves τόνισε πως η πανδημία έχει δημιουργήσει έλλειμμα μετάλλων και αύξησε τη ζήτηση για μέταλλα που παρέχει η εταιρεία, παρά την χαλάρωση της παραγωγής.
Under Armour ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει δράση για τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση μετρητών, καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών αντιμετωπίζει δυσκολίες με τις επιπτώσεις του κορονοϊού.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει να "κόψει" 325 εκατ. δολάρια από το αρχικό λειτουργικό σχέδιο του 2020, εν μέρει απολύοντας προσωρινά υπαλλήλους στα καταστήματά της λιανικής και στα κέντρα διανομής στις ΗΠΑ, περιορίζοντας τις προσπάθειες marketing, μειώνοντας τις αμοιβές κινήτρων και τις δαπάνες για ταξίδια, προσλήψεις και άλλα μεταβλητά κόστη.
Η Under Armour δήλωσε επίσης ότι έχει μειώσει τις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές της δαπάνες κατά 100 εκατ. δολάρια αυτό το έτος.
Αυτές οι επενδύσεις αναμένεται να συνεχίσουν "σε κάποιο σημείο όταν σταθεροποιηθούν οι επιχειρηματικές συνθήκες", ανέφερε η εταιρεία.
Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές για το α΄ τρίμηνο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 559,7 εκατ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή.
Οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 34 σεντς, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 17 σεντς ανά μετοχή.
Τα έσοδα των 930,2 εκατ. δολαρίων ήταν χαμηλότερα από τα 1,20 δισ. δολάρια και έναντι των εκτιμήσεων για 976 εκατ. δολάρια.
Τα έσοδα χονδρικής υποχώρησαν 28% στα 592 εκατ. δολάρια και τα έσοδα από τη Βόρεια Αμερική σημείωσαν πτώση 28% στα 609 εκατ. δολάρια.
Η Marriott International, εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων ανακοίνωσε τα κέρδη α΄ τριμήνου που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων αλλά τα έσοδα ήταν υψηλότερα, ενώ δήλωσε πως αναμένει ότι η ζήτηση έχει σταθεροποιηθεί.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 31 εκατ. δολάρια ή 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 375 εκατ. δολαρίων ή 1,09 δολάρια ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 26 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 87 σεντς.
Τα έσοδα μειώθηκαν 7% στα 4,68 δισ. δολάρια, αλλά ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων για 4,14 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) μειώθηκαν 22,5%, αφού αυξήθηκαν 3,2% στο α΄ δίμηνο του έτους. Για τον Απρίλιο, τα (RevPAR) υποχώρησαν 90%.
Η εταιρεία τόνισε πως δεν μπορεί να παράσχει οικονομικές προοπτικές δεδομένης της αβεβαιότητας για τις επιπτώσεις του κορονοϊού.
Η Cardinal Health, εταιρεία πώλησης φαρμάκων χονδρικής και υπηρεσιών υγείας, ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των προσδοκιών, για το γ΄ τρίμηνο χρήσης.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 350 εκατ. δολάρια ή 1,19 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, υψηλότερα από τα 296 εκατ. δολάρια ή 99 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,62 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 1,43 δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 39,2 δισ. δολάρια από τα 35,2 δισ. δολάρια, επίσης υψηλότερα των εκτιμήσεων για 37 δισ. δολάρια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει για τη χρήση 2020 προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 5,20-5,40 δολάρια.
Η Madison Square Garden Sports Corp εμφάνισε ζημιές στο α΄ τρίμηνο, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 18%, αλλά διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην αναστολή των επαγγελματικών διοργανώσεων μπάσκετ και χόκεϊ.
Η μητρική εταιρεία της ομάδας μπάσκετ New York Knicks και της ομάδας χόκεϊ New York Rangers, εμφάνισε καθαρές ζημιές 118 εκατ. δολάρια ή 4,92 δολάρια ανά μετοχή, έναντι καθαρών κερδών 35,3 εκατ. δολαρίων ή 1,48 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ανά μετοχή 43 σεντς.
Τα έσοδα υποχώρησαν στα 424 εκατ. δολάρια από τα 517,2 εκατ. δολάρια, καθώς τα έσοδα των MSG Sports και MSG Entertainment υποχώρησαν 18%, αλλά ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 406,8 εκατ. δολάρια.

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στο άνοιγμα των οικονομιών καθώς οι περισσότερες χώρες οδεύουν προς την χαλάρωση των περιορισμών τους.
Στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Boris Johnson ανακοίνωσε το σχέδιο για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, ενώ στη Σαγκάη άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό η Disneyland.
Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προχωρήσει σήμερα σε διευκρινίσεις, μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις.
Και η Γαλλία πρόκειται να αρχίσει σταδιακά την άρση των μέτρων, ωστόσο, στη Γερμανία καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων λίγες ημέρες αφότου οι αρχές της χώρας χαλάρωσαν τους περιορισμούς.
Image
Πτώση-ρεκόρ κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (11/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε στασιμότητα στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -28,4% σε μηνιαία βάση, έναντι οριακής πτώση -1% τον Φεβρουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση από το 1990, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από την ISTAT.
Παράλληλα, η πτώση αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα υποχωρήσει κατά -20%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -29,3% έναντι ετήσιας πτώσης -2,3% τον Φεβρουάριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,3%.
Τα περισσότερα εργοστάσια στην Ιταλία ανέστειλαν τη λειτουργία τους για το μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου και για ολόκληρο τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας, ενώ η σταδιακή επανεκκίνησή τους ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.
Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2020, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε κατά -8,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν και είχε σημειωθεί οριακή πτώση της τάξεως του -1,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Istat, οι τομείς καταναλωτικών, επενδυτικών και ενδιάμεσων αγαθών, καθώς και ο τομέας ενεργειακών προϊόντων, κατέγραψαν μηνιαία πτώση η οποία κυμάνθηκε από το -10% έως το -40%.
Ο αριθμός των διαδικασιών πτώχευσης που άνοιξαν στη Γερμανία τον Απρίλιο ήταν μειωμένος κατά 13,4% σε ετήσια βάση, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, μεταδίδει το Reuters.
Τα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Βερολίνου για τις επιχειρήσεις αναμένεται να αποτρέψουν μια ταχεία αύξηση των αιτήσεων πτώχευσης, όπως εκτιμά η στατιστική υπηρεσία.
Ωστόσο, θα μπορούσαν να υπάρξουν καθυστερήσεις στη στατιστική διαδικασία, καθώς οι αρχές είναι μερικώς μόνο στελεχωμένες. Αυτό σημαίνει πως ορισμένα τρέχοντα προβλήματα στις επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αργήσουν να εμφανιστούν στα νούμερα.
Τον Μάρτιο οι αντίστοιχες αιτήσεις είχαν αυξηθεί κατά 1,6% ενώ το Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 3,2%.
Πολλές γερμανικές βιομηχανίες προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό ινστιτούτο Ifo, διευκρινίζοντας ότι το 39% των εταιρειών του τομέα των αυτοκινήτων, το 50% των ξενοδοχείων, το 58% των εστιατορίων και το 43% των ταξιδιωτικών πρακτορείων απέλυσαν ήδη εργαζομένους τον Απρίλιο.
«Από εδώ και στο εξής, η κρίση θα έχει αντίκτυπο στη γερμανική αγορά εργασίας», δήλωσε ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής του τμήματος ερευνών στο Ifo.
Περισσότερες απολύσεις σε σύγκριση με τον μέσο όρο γίνονται επίσης σε πολλούς άλλους κλάδους, με εξαίρεση τις φαρμακευτικές εταιρίες, στις οποίες δεν γίνεται καμία, σημειώνει το ινστιτούτο.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας ζημίες ανακοίνωσε η Bank of Ireland για το πρώτο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας των χρεώσεων απομείωσης που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού και την επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, οι προ φόρων ζημίες της ιρλανδικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 241 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 123 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τις χρεώσεις απομείωσης να διαμορφώνονται στα 266 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της Bank of Ireland κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -23,7% στα 537 εκατ. ευρώ, έναντι 704 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαικής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαικής ισχύος της τράπεζας, αυτός διαμορφώθηκε στο 13,5% έναντι 13,8% τον Δεκέμβριο του 2019, με την Bank of Ireland να δηλώσει ότι ο δείκτης θα παραμείνει πάνω από την προηγούμενη ελάχιστη απαίτηση ρυθμιστικού κεφαλαίου του 11,45% σε ένα φάσμα σεναρίων.
«Οι οικονομικές προοπτικές στις βασικές μας αγορές στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αποδυναμωθεί», ανακοίνωσε η τράπεζα μετά τη δημοσίευση των εποτελεσμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η χαμηλότερη επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να βλάψει τον όγκο δανεισμού, ο οποίος θα μπορούσε να μειωθεί στο ήμισυ σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, ενώ το καθαρό περιθώριο επιτοκίου αναμένεται να μειωθεί σύμφωνα με τα χαμηλότερα επιτόκια».
«Ο πλήρης αντίκτυπος παραμένει αβέβαιος και θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19 και την επανεκκίνηση των οικονομιών της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Francesca McDonagh.
«Ο σκοπός του ομίλου, να επιστέψει στους πελάτες, τους συναδέλφους και τις κοινότητες να ευδοκημήσουν, είναι πιο σημαντικό από ποτέ», υπογράμμισε η κα McDonagh, διευκρινίζοντας ότι «ο COVID-19 προκάλεσε άμεσο και ισχυρό πλήγμα στις αγορές μας».
Η Henkel AG & Co ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις α΄ τριμήνου εξαιτίας του κορωνοϊού.
Η γερμανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της περιόδου μειώθηκαν στα 4,93 δισ. ευρώ, από τα 4,97 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Οργανικά, οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,9%, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν προηγουμένως.
Την μονάδα τεχνολογίας συγκόλλησης, οι πωλήσεις μειώθηκαν 4,1% σε οργανική βάση, στα 2,21 δισ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης στον τομέα του αυτοκινήτου εν μέσω της πανδημίας.
Οι πωλήσεις στις δραστηριότητες περιποίησης ομορφιάς, μειώθηκαν 3,9% στα 935 εκατ. ευρώ.
Στη μονάδα φροντίδας σπιτιού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,5% σε οργανική βάση, στα 1,76 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Επισήμανε δε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να παράσχει μία πρόβλεψη.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το «βλέμμα» στην ανάκαμψη της οικονομίας - Στο +1,05% ο Nikkei, ο Kospi -0,54%

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (11/5) οι αγορές της Ασίας, μετά την άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, καθώς η προσοχή των αναλυτών εστιάζεται πλέον στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,05% στις 20.390,66 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +1,30% και τις 5.461,20 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,54% στις 24.603,25 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,03% στις 11.013,26 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα έκλεισε στο -0,02% και τις 2.894,8 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,31% και τις 10.967,92 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,54% στις 1.935,40 μονάδες, μετά τα κέρδη +0,89% που είχε σημειώσει στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Η επανεκκίνηση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής δραστηριότητας στην Κίνα και σε ορισμένες ακόμα χώρες ενισχύει την αισιοδοξία των επενδυτών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν ότι ο δρόμο ακόμα είναι μεγάλο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ και η Βραζιλία συνεχίζεται.
«Το επιχείρημα ότι οι μελλοντικές προσδοκίες της αγοράς για ανάκαμψη θα πρέπει να υπερισχύσουν της οικονομικής ζοφερότητας ίσως να μην είναι αβάσιμο», αναφέρει ο αναλυτής της Mizuho Bank, Riki Ogawa, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αναπόφευκτα υποτιμά τις εγγενείς αδυναμίες και τους κινδύνους».
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, η Ένωσης Κατασκευαστών Οχημάτων της Κίνας ανακοίνωσε την πρώτη άνοδο στις πωλήσεις οχημάτων μετά από σχεδόν δύο χρόνια τον Απρίλιο του 2020, καθώς περισσότεροι πελάτες επισκέφθηκαν εκθεσιακούς χώρους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις οχημάτων κατέγραψαν αύξηση κατά +4,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 2,07 εκατ. οχήματα συνολικά, γεγονός που αποτελεί την πρώτη άνοδο μετά από τον Ιούνιο του 2018.
Μάλιστα, η ετήσια άνοδος του Απριλίου έρχεται μετά από δύο σημαντικές πτώσεις που σημειώθηκαν τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, και συγκεκριμένα κατά -43% και -79% αντίστοιχα.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2020 οι πωλήσεις οχημάτων υποχώρησαν κατά -31,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -11,3%.
Παράλληλα, οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρικά, τα ηλεκτρικά υβριδικά και τα υδρογονοκίνητα οχήματα, υποχώρησαν για δέκατο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο του 2020, στα 72 χιλ. οχήματα συνολικά.
Μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, η General Motors ανακοίνωσε διψήφια αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ενώ θετικό ήταν το πρόσημο και στις πωλήσεις της Volkswagen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης