Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η οικονομία δε θα επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς πριν από τον Ιούλιο του 2020

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η οικονομία δε θα επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς πριν από τον Ιούλιο του 2020
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ορισμένοι τομείς του λιανικού εμπορίου δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν πριν από τις 4 Ιουλίου
Στο γεγονός ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρόκειται να επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς πριν από τον Ιούλιο του 2020, αναφέρθηκε σήμερα (11/5) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Dominic Raab, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις δε θα επαναλειτουργήσουν μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «ορισμένοι τομείς του λιανικού εμπορίου δε θα επανέλθουν σε λειτουργία τουλάχιστον πριν από τον Ιούνιο, ενώ άλλοι τομείς δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν πριν από τον Ιούλιο».
Παράλληλα, ο κ. Raab αναφέρθηκε και στις αλλαγές που θα λάβουν χώρα σε θέματα όπως είναι «το μη απαραίτητο λιανικό εμπόριο και η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, ιδίως στα δημοτικά σχοελια, τα οποία δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από την 1η Ιουνίου το νωρίτερο».
«Ξεκινώντας από τις 4 Ιουλίου το νωρίτερο, θα επανεκκινήσουν και οι άλλοι τομείς οι οποίοι είναι πιο περίπλοκοι, επειδή υπάρχει μαζική συγκέντρωση ατόμων και είναι δύσκολο να διατηρθούν οι αποστάσεις», υπογράμμισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.
Αναφερόμενος στις μετακινήσεις των πολιτών και τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Raab δήλωσε ότι «εάν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, παραμένει δύο μέτρα μακριά από τους άλλους και χρησιμοποιεί την κοινή λογική, τότε μπορεί να συντηθεί με άλλα άτομα».
Χθες (10/5) ο πρωθυπουργός της χώρας, Boris Johnson, ανακοίνωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα, γεγονός που θα επιτρέψει στους πολίτες να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Μάλιστα, ο κ. Johnson ανέφερε ότι οι πολίτες που δε μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που εργάζονται στους κλάδους μεταποίησης και κατασκευών, πρέπει να «ενθαρρύνονται ώστε να επιστρέψουν στις εργασίες τους», αποφεύγοντας ωστόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η επιστροφή των πολιτών στις εργασίες τους θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 13 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης