Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

BFF Banking Group: Στα 23,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' 3μηνο του 2020

tags :
BFF Banking Group: Στα 23,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' 3μηνο του 2020
Ο Όμιλος κατέγραψε ισχυρούς δείκτες ρευστότητας, με δείκτη κάλυψη ρευστότητας (LCR) στο 326.3% και καθαρό δείκτη σταθερής χρηματοδότηση (NSRF) στο 110,3% κατά το τέλος Μαυίου του 2020
Στα 23,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη το α' 3μηνο του 2020, του BFF Bankingnew Group.
Ειδικότερα, τo Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου BFF Banking Group ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση του την Παρασκευή τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2020.
Κύρια σημεία:
•    Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την πρόθεση για αποκοπή μερίσματος της τάξεως των 70,9 εκατ. ευρώ (που αντιστοιχεί σε 0,415 ευρώ ανά μετοχή) μόλις το επιτρέψουν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
Ο Όμιλος BFF Banking Group συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων τραπεζικών οργανισμών, οι οποίοι δεν άλλαξαν την πολιτική τους για τα μερίσματα. Επιπλέον 23 εκατ. ευρώ ελεύθερου κεφαλαίου δημιουργήθηκε μέσα στο τρίμηνο.
•    Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 23,1 εκατ. ευρώ (προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ανέρχονται σε 20,8 εκατ. ευρώ) με 31% προσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων παρά την κατά 3.6 εκατ. ευρώ υστέρηση στην είσπραξη τόκων καθυστερημένης πληρωμής.
•    Οι μη αναγνωρισμένοι και εκτός ισολογισμού τόκοι καθυστερημένης πληρωμής αυξήθηκαν κατά 31 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας τα 408 εκατ. ευρώ.
•    Ο καθαρός δανεισμός των πελατών αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας τα 3,7 δις. ευρώ, εκ των οποίων 37% εκτός Ιταλίας έναντι 34% στο τέλος Μαρτίου του 2019.
•    Οι νέες εργασίες αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας το 1,2 δις. ευρώ, με αύξηση 8% και 107% σε Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα. Το αντίστοιχο μέγεθος για την Ελλάδα ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, σε επίπεδο δραστηριότητας factoring χωρίς αναγωγή, κατά το α’ τρίμηνο του 2020, η δραστηριότητα στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 204% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο
•    Η διαθέσιμη χρηματοδότηση αυξήθηκε κατά 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθε σε 4 δις ευρώ. Αύξηση σημειώθηκε στο ύψος των μη χρησιμοποιούμενων πιστωστικών γραμμών στα 0,7 δις. ευρώ (+115% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) γεγονός που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία για απορρόφηση υψηλότερου όγκου εργασιών ή μεγαλύτερων περιόδων είσπραξης.
•    Ο Όμιλος κατέγραψε ισχυρούς δείκτες ρευστότητας, με δείκτη κάλυψη ρευστότητας (LCR) στο 326.3% και καθαρό δείκτη σταθερής χρηματοδότηση (NSRF) στο 110,3% κατά το τέλος Μαρτίου του 2020 (στο 140.1% μετά την πλήρη ενσωμάτωση)
•    Δείκτες Συνολικών Κεφαλαίων και CET1 στο 15,3% και 11,2% αντίστοιχα – εξαιρουμένων των 70,9 εκατ. ευρώ των προσδοκώμενων μερισμάτων και των 23.1 εκατ. ευρώ των καθαρών εσόδων του α’ τριμήνου του 2020 – ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις SREP.
•    Ισχυρή μείωση καθαρών μη-εξυπηρετούμενων δανείων (-45% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και -14% συνολικά σε σχέση με το τέλος του 2019, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε προστασία) με τον δείκτη καθαρών ΜΕΔ/Σύνολο δανείων μειωμένο στο 0,1%.
•    Ετησιοποιημένο Κόστος Ρίσκου στις 4 μονάδες βάσης – στις 2 μονάδες βάσης αν εξαιρεθεί η δραστηριότητα factoring για μικρομεσαίες επιχειρήσεις πoυ βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας
•    Έξαρση COVID-19: Ο Όμιλος παρέμεινε πλήρως λειτουργικός από την πρώτη στιγμή της επιβολής των περιορισμών. Δεν υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης από όσες είναι διαθέσιμες. Υπάρχουν καλές προσδοκίες για τις νέες εργασίες και τις εισπράξεις. Οι εισπράξεις τόκων καθυστερημένης πληρωμής ενδεχομένως να επηρεαστούν από το κλείσιμο των δημόσιων διοικητικών υπηρεσιών και των δικαστηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης