Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις ανακοινώσεις του MSCI

tags :
ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα με μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις ανακοινώσεις του MSCI
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της Τιτάν, ενώ οι μετοχές της Σαράντης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Με τις ευρωπαϊκές αγορές να δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, οι αναλυτές περιμένουν πως το ΧΑ θα ακολουθήσει ενώ η μεταβλητότητα εκτιμάται ότι θα παραμείνει αυξημένη, λόγω και της αυριανής (12/5) αναθεώρησης των δεικτών MSCI.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της Τιτάν λόγω των πληροφοριών για αφαίρεση των μετοχών από τον MSCI Greece Standard αλλά και της απόφασης της διοίκησης να ξεκινήσει επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή συνολικού ύψους 16,5 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει δυνατότητα να επιστρέψει συνολικά 150 εκατ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 15% της συνολικής κεφαλαιοποίησης σύμφωνα με απόφαση που έχει λάβει.
Οι μετοχές της Τιτάν θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου στις 13 Μαΐου δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης της απόφασης του MSCI.
Επίσης οι μετοχές της Σαράντης διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,167 ευρώ ανά μετοχή ή 0,159 ευρώ μετά την αφαίρεση του φόρου 5%.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι μετοχές αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα στο άνοιγμα υποστηριζόμενες από την άρση των περιορισμών σε αρκετές χώρες.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα σήμερα ενόψει της αυριανής αναθεώρησης των δεικτών MSCI.

Beta
Η ανακοίνωση για την αναθεώρηση των δεικτών MSCI θα επηρεάσει τη στάση των επενδυτών καθώς οι δυνητικές διαγραφές θα αυξήσουν τις εκροές σε ένα αριθμό μεγάλων εταιρειών του ΧΑ.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις ωστόσο θα μπορούσαν να παρατηρηθούν μετά την άρση αρκετών περιορισμών από σήμερα για πολλούς οικονομικούς κλάδους ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης