Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: H πραγματική ανεργία στις ΗΠΑ είναι 42 εκατ ή 25,5% όχι 20,5 εκατ ή 14,7%

Standard Chartered: H πραγματική ανεργία στις ΗΠΑ είναι 42 εκατ ή 25,5% όχι 20,5 εκατ ή 14,7%
Η βρετανική τράπεζα Standard Chartered έχει υπολογίσει ότι οι προσαρμογές στο βασικό ποσοστό ανεργίας αυξάνουν τον πραγματικό αριθμό των ανέργων σε 42 εκατ.
H πραγματική ανεργία στις ΗΠΑ είναι 42 εκατ ή 25,5% όχι 14,7% αναφέρει η Βρετανική τράπεζα Standard Chartered
Τα στοιχεία για την ανεργία στις 8 Μαΐου 2020 στις ΗΠΑ που αφορούσαν τον μήνα Απρίλιο έδειξαν ότι χάθηκαν 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας περίπου 10 φορές περισσότερες θέσεις εργασίας από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, με αποτέλεσμα ποσοστό ανεργίας να εκτιναχθεί στο 14,7%.
Μάλιστα όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την είδηση ήταν πρώτο θέμα παντού καθώς ήταν πρωτοφανής εξέλιξη.
Όμως η αλήθεια  δυστυχώς, είναι ακόμη πιο άσχημη.
Η ανεργία 14,7% ήταν οριακά καλύτερη από ανεργία 16% που ανέμεναν οι επενδυτικές τράπεζες σε εκθέσεις τους και η μείωση της απασχόλησης κατά 20,5 εκατομμύρια ήταν επίσης μικρότερη από τα αναμενόμενα 22 εκατομμύρια.
Ωστόσο η βρετανική τράπεζα Standard Chartered έχει υπολογίσει ότι οι προσαρμογές στο βασικό ποσοστό ανεργίας αυξάνουν τον πραγματικό αριθμό των ανέργων σε 42 εκατομμύρια και το πραγματικό ποσοστό ανεργίας ως προς το συνολικό εργατικό δυναμικό διαμορφώνεται στο 25,5%, υψηλότερο ακόμη και από το ποσοστό υποαπασχόλησης 22,8%.
Ακόμη χειρότερα, εάν κάποιος αντιμετωπίζει τους υποαπασχολούμενους σύμφωνα με τη μεθοδολογία U-6, το πραγματικό ποσοστό ανεργίας του Απριλίου 2020 ανέρχεται σε   27,5%.
Πως προκύπτουν αυτά τα σοκαριστικά μεγέθη για την ανεργία;
Ξεκινήστε με τα 23,1 εκατομμύρια άνεργους όπως δημοσιεύτηκαν.
Σε αυτά προσθέστε 8,1 εκατομμύρια άτομα που έχουν εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό από τον Φεβρουάριο (στο παρελθόν το εργατικό δυναμικό αυξανόταν σταθερά, επομένως αυτοί είναι πιθανώς άνεργοι).
Προσθέστε πίσω 7,5 εκατ εργαζομένους που ταξινομούνται ως «απασχολούμενοι αλλά όχι στην εργασία για άλλους λόγους»
Η BLS που παράσχει τα στατιστικά εργασίας για το αμερικανικό δημόσιο δηλώνει ότι αυτοί οι εργαζόμενοι πιθανότατα δεν ταξινομούνται ως απασχολούμενοι, όταν στην πραγματικότητα είναι άνεργοι.
Η ακούσια εργασία μερικής απασχόλησης για οικονομικούς λόγους έχει αυξηθεί κατά 6,6 εκατ και αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει άνεργοι (δηλαδή, συνεισφορά 3,3 εκατ).
Όλα αυτά ανέρχεται σχεδόν σε 42 εκατομμύρια ανέργους.
Με συνολικό εργατικό δυναμικό 164,5 εκατομμύρια του Φεβρουαρίου 2020 στις ΗΠΑ, προκύπτει ποσοστό ανεργίας 25,5% και εάν η μερική απασχόληση λογίζονται ως άνεργοι προκύπτει ποσοστό ανεργίας στο 27,5%.
Κατά την Standard Chartered ότι «τα άσχημα δεδομένα για την περίοδο από τα μέσα Μαρτίου έως τον Απρίλιο 2020 αναμένονταν σε μεγάλο βαθμό από τους επενδυτές, αυτά τα δεδομένα δεν ήταν ούτε καλά ούτε αρκετά κακά για να αναγκάσουν τους επενδυτές να προσαρμόσουν τις προσδοκίες».
Τα δεδομένα εργασίας του Μαΐου 2020 για τις ΗΠΑ θα δείξουν επιδείνωση με βραδύτερο ρυθμό, αλλά πιστεύουν ότι οι επενδυτές εξετάζουν πλέον ποιες από αυτές τις θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί μπορεί να ανακτηθούν με την επανεκκίνηση της οικονομίας των ΗΠΑ.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Kevin Hassett - ο οποίος είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου θα ήταν ο μεγαλύτερος αρνητικός αριθμός από το κραχ του 1929 - έχει θέσει τα θεμέλια για έναν ακόμη και τρομακτικό αριθμό τον Μάιο 2020 καθώς οι στατιστικές προειδοποιούν ότι η ανεργία θα μπορούσε να φτάσει το 20% τον Μάιο, από 14,7% τον Απρίλιο, ή μάλλον να ξεπεράσει το πραγματικό ποσοστό ανεργίας 27,5%.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/englander%20jobs.jpg?itok=Q5ZwUNOe
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/alternative%20unemp%20rate.jpg?itok=mDi3JFPz
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης