Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ο τουρισμός για να περιορίσει την οικονομική ύφεση – Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες

Το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ο τουρισμός για να περιορίσει την οικονομική ύφεση – Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες
O στόχος να κερδηθεί ένα κομμάτι της φετινής τουριστικής περιόδου εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν εκτός χώρας
Η αναθέρμανση της οικονομίας που σε μεγάλο βαθμό είναι σε συνάρτηση με την επανεκκίνηση του τουρισμού από την 1η Ιουλίου, αποτελεί το επόμενο στοίχημα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.
Παρά το γεγονός ότι στην κυβέρνηση εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο στόχος να κερδηθεί ένα κομμάτι της φετινής τουριστικής περιόδου εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν εκτός χώρας, σχεδιάζουν τις δικές τους κινήσεις.
Ο Κυριάκος Μητοστάκης επικοινώνησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, με την οποία συζήτησε το πλαίσιο μετακινήσεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενδεχομένως θα παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη (13/5).
Παράλληλα, κατά την συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους ηγέτες άλλων χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία - Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη και Αυστραλία - ο πρωθυπουργός, πρότεινε τη σύναψη συγκεκριμένων πρωτοκόλλων προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά των ανθρώπων.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, βρισκόταν σε επικοινωνία με ομολόγους του από χώρες εκτός Ε.Ε., οι οποίες προετοιμάζονται για την επαναφορά των αεροπορικών συνδέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που προωθείται από την ελληνική πλευρά είναι να γίνονται τεστ για κορωνοϊό σε όλους όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, στην χώρα αναχώρησης.
Έτσι, θα ταξιδεύουν τελικά, μόνο όσοι έχουν λάβει αρνητικό αποτέλεσμα ενώ τα αεροπλάνα θα έχουν μεγάλη πληρότητα και κατά συνέπεια τα ταξίδια θα είναι συμφέροντα τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αεροπορικές εταιρείες.
Άλλωστε, στη χώρα άφιξης, προτείνεται να δίνονται ρητές οδηγίες αναφορικά με το πως θα κινείται κάποιος σε όλους τους χώρους καθώς επίσης και να υπάρχει η δυνατότητα για άμεσα τεστ σε όσους θα δημιουργείται η υποψία ότι μπορεί να μολύνθηκαν από τον ιό.
Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση θεωρούν πως η δωρεάν υπερπροβολή που παρέχουν τα πλέον έγκυρα ξένα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ασφαλή τουριστικό προορισμό, όπως επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όμορες και ανταγωνιστικές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία, μπορεί να συντελέσουν στο να αποσπάσει η Ελλάδα αξιοσημείωτο μερίδιο από το συρρικνωμένο τουριστικό προϊόν.
Μάλιστα, εκφράζουν την πεποίθηση πως όσο πιο μεγάλο θα είναι το ελληνικό μερίδιο τόσο πιο μικρή θα αποδειχθεί η ύφεση στην οποία αναπότρεπτα θα βρεθεί η ελληνική οικονομία, ωστόσο, άλλο τόσο γρήγορη θα είναι και η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης