Οικονομία

Γεωργιάδης για εστίαση: Μετά το βράδυ της Πέμπτης 14/5 θα εξετάσουμε εάν θα ανοίξουν πιο νωρίς

Γεωργιάδης για εστίαση: Μετά το βράδυ της Πέμπτης 14/5 θα εξετάσουμε εάν θα ανοίξουν πιο νωρίς
"Τα πρώτα πραγματικά στοιχεία για το πώς πηγαίνει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μας όσον αφορά την επιδημία, θα τα έχουμε Πέμπτη βράδυ",  ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Το βράδυ της Πέμπτης 14/5 αναμένονται τα πρώτα στοιχεία για το πώς πηγαίνει το σταδιακό  άνοιγμα της οικονομίας, όπως ανέφερε  ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, χωρίς να αποκλείσει να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, όπως είναι  προγραμματισμένο, οι επιχειρήσεις εστίασης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε πως «έχουμε συνεχείς συσκέψεις για να εξετάσουμε όλα τα πιθανά σενάρια.
Τα πρώτα πραγματικά στοιχεία για το πώς πηγαίνει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας μας όσον αφορά την επιδημία, θα τα έχουμε Πέμπτη βράδυ».
«Θα δούμε τα κρούσματα και συζητάμε για ταχύτερο άνοιγμα» , πρόσθεσε ο υπουργός.
Όπως εξήγησε, «αν παραμένουμε πολύ χαμηλά όπως είμαστε τώρα και είναι η επιδημία υπό έλεγχο, θα μπορούμε να συζητήσουμε για ταχύτερο άνοιγμα, αν έχουμε έστω και μια μικρή αύξηση θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Σημειώνεται ότι την 1η Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι επιχειρήσεις στην εστίαση, όμως δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25/5.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «η πιστή τήρηση των κανόνων που θα επιβληθούν μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο 80% της δυναμικότητας μιας επιχείρησης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης