Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεοπτικό διάγγελμα Johnson για τον κορωνοϊό - Πρώτη σε θανάτους στην Ευρώπη η Βρετανία

Τηλεοπτικό διάγγελμα Johnson για τον κορωνοϊό - Πρώτη σε θανάτους στην Ευρώπη η Βρετανία
O Johnson εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει κάνει λάθη στην αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος παρά τους 32.000 θανάτους
Το πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμα μετά τη νοσηλεία του για κορωνοϊὀ κάνει απόψε το βράδυ (10/5)  ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Boris Johnson την ώρα που η Βρετανία θρηνεί τα περισσότερα θύματα του κορωνοιού στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, oι νεκροί έχουν φτάσει τους 32.000 συμπεριλαμβάνοντας τα γηροκομεία και τους θανάτους που έχουν καταγραφεί στο σπίτι, κάτι που δεν έχει γίνει απόλυτα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Στο διάγγελμα του απόψε μπροστά στο Βρετανικό λαό ο Johnson θα ανακοινώσει τον οδικό χάρτης για τα επόμενα, πολύ προσεκτικά βήματα, όσον αφορά την εξομάλυνση των συνθηκών της καραντίνας.
Ο κίνδυνος δεύτερου κύματος του ιού είναι πολύ υψηλός κι αυτό φαίνεται στις περιπτώσεις της Κίνας και της Νότιας Κορέας.
Παρόλο που ο Johnson εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει κάνει λάθη στην αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος, τα πολύ προσεκτικά του βήματα σε αυτή τη φάση αποδεικνύουν το αντίθετο.
Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται την οποιαδήποτε δήλωση ενώ κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι και ποιους θα περιλαμβάνουν τα μέτρα. Τα Μέσα Ενημέρωσης αρκούνται σε προβλέψεις.
Το πιθανότερο είναι πως ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα σύστημα καταγραφής και αξιολόγησης  της υγειονομικής κρίσης, χαλάρωση κάποιων μέτρων, όπως η άθληση και άρση της καραντίνας σε μεγάλους υπαίθριους χώρους, με προϋποθέσεις ασφαλείας.
Τα υπόλοιπα, όπως άνοιγμα των σχολείων, των αεροπορικών πτήσεων και των επιχειρήσεων εστίασης θα παραμείνουν σε καραντίνα έως το τέλος Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης