Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μεγάλες εταιρείες ζήτησαν δάνεια 18,5 δισεκ. ευρώ με κρατική εγγύηση

Ιταλία: Μεγάλες εταιρείες ζήτησαν δάνεια 18,5 δισεκ. ευρώ με κρατική εγγύηση
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα πακέτο έκτακτων μέτρων που παρέχουν ρευστότητα και τραπεζικά δάνεια σε εταιρείες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση
Μεγάλες ιταλικές εταιρείες ζήτησαν 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικά δάνεια για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (9/5/2020) ο Κρατικός Οργανισμός Ενίσχυσης Εξαγωγών, SACE.
Τον Απρίλιο, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα πακέτο έκτακτων μέτρων που παρέχουν ρευστότητα και τραπεζικά δάνεια σε εταιρείες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση.
Ένα από τα μέτρα επιτρέπει στις μεσαίες και μεγάλες εταιρείες να ζητήσουν από τον SACE να εγγυηθεί νέα τραπεζικά δάνεια, υπό την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες θα απέχουν από την καταβολή μερισμάτων για ένα έτος, όπως γράφει το Reuters.
Ο  Οργανισμός ανακοίνωσε οι τράπεζες έχουν  λάβει μέχρι τώρα 250 αιτήσεις για κρατικά εγγυημένα δάνεια.
Δεσμεύθηκε να δράσει γρήγορα για να διασφαλίσει ότι θα διατεθούν νέα κεφάλαια για εταιρείες με προβλήματα ρευστότητας, προσθέτοντας ότι μόλις λάβει αίτημα από μια τράπεζα, θα μπορούσε να εκδώσει τις εγγυήσεις εντός 48 ωρών.
Ο SACE ανακοίνωσε ότι είχε ήδη δώσει το πράσινο φως σε αιτήματα για δάνεια 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι μονάδες αυτοκινητοδρόμων και αεροδρομίων του ομίλου υποδομών Atlantia και η επί των λιανικών πωλήσεων OVS είναι από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τέτοια δάνεια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης