Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να καραδοκεί στην Ισπανία – Η πρώτη φάση άρσης των μέτρων στις 11/5

Sanchez: Ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να καραδοκεί στην Ισπανία – Η πρώτη φάση άρσης των μέτρων στις 11/5
Την Δευτέρα, η μισή Ισπανία θα περάσει στην πρώτη από τις τρεις φάσεις της άρσης της καραντίνας
Ο νέος κορωνοϊός θα συνεχίσει «να καραδοκεί» προειδοποίησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της πρώτης φάσης επανεκκίνησης της οικονομίας, για τους μισούς Ισπανούς, οι οποίοι θα μπορέσουν να ξαναβρεθούν σε πλατείες και εστιατόρια.
«Σε ζητώ να επιδεικνύετε τη μέγιστη προσοχή» επειδή «ο ιός δεν εξαφανίστηκε, βρίσκεται πάντα εκεί και καραδοκεί», είπε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός σε ομιλία του.
Οι αρχές φοβούνται ότι θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας αν τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών πολιτών δεν τηρήσουν τα μέτρα.
Την Δευτέρα, η μισή Ισπανία θα περάσει στην πρώτη από τις τρεις φάσεις της άρσης της καραντίνας.
Η φάση αυτή ωστόσο δεν αφορά ούτε τη Μαδρίτη, ούτε τη Βαρκελώνη, τις δύο μεγάλες πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.
Σε καραντίνα θα παραμείνουν επίσης η Γρανάδα, η Μάλαγα και η Βαλένθια.
Αντιθέτως, ο βορράς, από τη Γαλικία στα σύνορα με την Πορτογαλία έως τη Χώρα των Βάσκων στα σύνορα με τη Γαλλία και οι πόλεις της ενδοχώρας όπως η Σεβίλη και η Σαραγόσα θα περάσουν σε ένα νέο καθεστώς.
Οι κάτοικοί τους θα μπορούν να κάθονται στα μπαρ και τα εστιατόρια, αρκεί τα τραπέζια τους να απέχουν τουλάχιστον δύο μέτρα μεταξύ τους.
Επιτρέπονται επίσης οι συναθροίσεις μέχρι και δέκα ατόμων.
Οι εκκλησίες θα ξανανοίξουν αλλά θα μπορούν να δέχονται πιστούς μόνο στο ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους.
Τα εμπορικά καταστήματα έως 400 τετραγωνικά μέτρα θα δέχονται πελάτες χωρίς ραντεβού.
Ο αριθμός των νέων θανάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν στην Ισπανία έπεσε σε 179 το Σάββατο (9/5), από 229 την Παρασκευή, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 26.478 από 26.299 στις 8/5 και εκείνος των διαγνωσμένων κρουσμάτων 223.578 από 222.857 μία ημέρα νωρίτερα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης