Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, Goldman: Είναι αυτό το τέλος της έκρηξης του υγροποιημένου φυσικού αερίου ή LNG

BofA, Goldman: Είναι αυτό το τέλος της έκρηξης του υγροποιημένου φυσικού αερίου ή LNG
Η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν απότομα στα 3,50 $ / MMBtu μέχρι το τέλος του 2020.
Το LNG ή Liquefied natural gas ή στα ελληνικά υγροποιημένο φυσικό αέριο βρέθηκε στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια αλλά με βάση το oilprice τίθεται ένα ερώτημα είναι αυτό το τέλος της έκρηξης του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG;
Στο εγγύς μέλλον θα μπορούσε να καταγραφούν περισσότερες ακυρωμένες εξαγωγές NLG σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ενώ όλοι εστιάζουν στην αγορά πετρελαίου λόγω της κρίσης, παραβλέπουμε ότι και οι αγορές φυσικού αερίου υποφέρουν πολύ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Total SA, Patrick Pouyanne, σε επενδυτές και αναλυτές πρόσφατα.
Είμαστε στο δρόμο να ακυρώσουμε μερικά από τα δεξαμενόπλοια LNG κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να περιορίσουμε κάποιες απώλειες ανέφερε ο επικεφαλής της Total.
Ο παγκόσμιος ανεφοδιασμός LNG αναμένεται να αυξηθεί σε 380 εκατομμύρια τόνους το 2020, αυξημένος κατά 17 εκατομμύρια τόνους σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Rystad Energy.
Ωστόσο, η ζήτηση θα αυξηθεί μέτρια μόλις 6 εκατ. τόνους, θέτοντας τη συνολική ζήτηση στα 359 εκατ. τόνους για το 2020.
Δύο προφανή πράγματα ξεχωρίζουν από αυτούς τους αριθμούς.
Πρώτον παρουσιάστηκε πρόβλημα υπερπροσφοράς στο 2020, ακόμη και πριν ξεκινήσει η παγκόσμια πανδημία και η οικονομική ύφεση.
Δεύτερον, η προσφορά θα επιδεινωθεί το 2020 καθώς οι νέες προσθήκες NLG υπερβαίνουν την αύξηση της ζήτησης.
Η αγορά μπορεί συχνά να αφομοιώσει το υπερβολικό αέριο, είτε με καύση περισσότερου ηλεκτρικού ρεύματος είτε με περισσότερη αποθήκευση.
Αλλά το 2020, όταν η άφθονη προσφορά LNG συνδυάζεται με την κατάρρευση της ζήτησης, οι τιμές έχουν ήδη υποχωρήσει σε  χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και οι αποθήκες έχουν ήδη γεμίσει γρηγορότερα από το συνηθισμένο.
Η διακοπή της παραγωγής γίνεται ρεαλιστική πιθανότητα ανέφερε η Rystad Energy.
Η Ευρώπη κατά το παρελθόν είχε απορροφήσει υπερβολικά φορτία, αλλά η αποθήκευση είναι πολύ υψηλότερη από το συνηθισμένο, αφήνοντας λίγο χώρο για επιπλέον αποστολές LNG. Υπάρχουν τιμές LNG στις Κάτω Χώρες (βασικός δείκτης τιμών για την Ευρώπη) που διαπραγματεύεται κάτω από 2 $ / MMBtu.
Η αγορά LNG βρίσκεται σε κρίση.
Η αποθήκευση στην Ευρώπη θα μπορούσε να φτάσει τα όριά της και τα φορτία LNG με παραδόσεις τους καλοκαιρινούς μήνες κινδυνεύουν να ακυρωθούν», αναφέρει η Rystad.
Το πρόβλημα είναι παρόμοιο στις ΗΠΑ.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχουν επίσης υποχωρήσει κάτω από 2 $ / MMBtu για μεγάλο μέρος του 2020, αν και οι τιμές σημείωσαν άνοδο πρόσφατα.
Τουλάχιστον 20 φορτία LNG έχουν ήδη ακυρωθεί, σύμφωνα με έκθεση του Reuters στις 22 Απριλίου.
Κατά την Bank of America αυτά δεν θα αναπληρωθούν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι εξαγωγές LNG στις ΗΠΑ ακυρώνονται και αναμένουμε περισσότερες ακυρώσεις φορτίων τους επόμενους μήνες
Λόγω των χαμηλών τιμών LNG το 2019 και έως το 2020 εν μέσω παγκόσμιου πλεονάσματος στον εφοδιασμό LNG και αβεβαιοτήτων στο εμπόριο θα υπάρξει επιβράδυνση στον κλάδο προειδοποίησε μια πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Φυσικού Αερίου.
Το πετρέλαιο ενδέχεται να απελευθερώσει ακούσια την παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Bank of America Merrill Lynch.
Η σχετική παραγωγή φυσικού αερίου θα μπορούσε να διαμορφωθεί στα 0,6 bcf / d έως τον Ιούλιο απλώς από τις πρόσφατες περικοπές γεώτρησης πετρελαίου.
Ωστόσο, η πραγματική πτώση πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερη καθώς ανακοινώνονται περισσότερες περικοπές, εκτιμάει η Bank of America.
Η Bank of America προβλέπει τιμές για το φυσικό αέριο το 2021 στα 2,75 $ / MMBtu.
Η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν απότομα στα 3,50 $ / MMBtu μέχρι το τέλος του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης