Διαψεύδει τα περί ανασχηματισμού και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών η Πελώνη

Διαψεύδει τα περί ανασχηματισμού και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών η Πελώνη
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας τα υπόλοιπα είναι σενάρια που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς
Διέψευσε τις φήμες περί ανασχηματισμού και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών η  αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη λέγοντας ότι "οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες".
Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο η κ Πελώνη τόνισε πως "δεν τελειώσαμε με την κρίση του κορωνοϊού, καθώς είμαστε στην πρώτη φάση άρσης των μέτρων, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες κυβέρνησης και πρωθυπουργού. Και κυρίως η οικονομία, σε συνδυασμό με το να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση".
Σχολιάζοντας "πληροφορίες που διαρρέει η αντιπολίτευση" όπως είπε τόνισε πως τις πρόωρες εκλογές τις επικαλείται συνεχώς η αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση δεν συζητά κάτι τέτοιο. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, ίσως συσπείρωσης" επισήμανε σχετικά.
Αναφερόμενη στον φόρο τιμής στα θύματα της Marfin και το γεγονός πως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταθέτουν στεφάνι διαφορετική ώρα από τη στιγμή ανέγερσης πλακέτας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κα Τελώνη ανέφερε, ότι "δεν αρμόζει προς την ΠτΔ αυτή η συμπεριφορά".
"Είναι μια συμβολική κίνηση ενότητας. Και προς τα θύματα της Marfin αλλά και για να αφήσουμε πίσω μας την εποχή του διχασμού" τόνισε.
Τέλος σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για χρήση του ESM, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε την απόφαση "θετική" για δανεισμό χωρίς προϋποθέσεις για τα κράτη-μέλη και τις δαπάνες τους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει και άλλες προσδοκίες.
"Πρέπει η Ευρώπη να δείξει πως αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα κολοσσιαίων διαστάσεων και να δώσει αντίστοιχες απαντήσεις" σημείωσε, αναφερόμενη στο Ταμείο Ανάκαμψης και τη χρήση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS