Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία από την εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου - Στο 14,7% από 3,5% - Χάθηκαν 20,5 εκατ. θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία από την εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου - Στο 14,7% από 3,5% - Χάθηκαν 20,5 εκατ. θέσεις εργασίας
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου εκτιμά πως τα χειρότερα οικονομικά νέα δεν έχουν έρθει ακόμη καθώς η ανεργία αναμενεται να φτάσει το 20%
Μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο είναι ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοιού στις ΗΠΑ με την κυβέρνηση Trump να χαρακτηρίζει την κρίση «καταστροφική για την  οικονομία».
Σε διάστημα 4 εβδομάδων εν μέσω της πανδημίας, η αμερικανική οικονομία έχασε 20,5 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ στις προηγούμενες 7 εβδομάδες οι απώλειες ήταν 32,5 εκατ. θέσεις.
Με χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη Πολιτεία που δίνει και επίσημα το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των εργοστασίων μετά από κλείσιμο επτά εβδομάδων.



Το Αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανέφερε μόλις χθες (8/5) ότι το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο, από 3,5% που έκλεισε τον Φεβρουάριο, αποδεικνύοντας την ταχύτητα με την οποία κατέρρευσαν οι θέσεις εργασίας και η απασχόληση μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων και της απόφασης για παραμονής στο σπίτι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Εκτιμάται οτι σε διάστημα 7 εβδομάδων 20,5 εκατομμύρια πολίτες έχασαν τις δουλειές τους
Κι ενώ ο προέδρος Trump χαρακτήριζε «αναμενόμενη» την πορεία της οικονομία και την ανεργία, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Kevin Hassett δήλωσε, πως τα χειρότερα οικονομικά νέα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμη καθώς το ποσοστό ανεργίας είναι πιθανό να αυξηθεί σε περίπου 20% αυτό το μήνα.


Το ποσοστό ανεργίας για τον Απρίλιο ήδη κατέρριψε το ρεκόρ του 10,8% του Νοεμβρίου του 1982 το οποίο ήταν το χειρότερο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι μειονότητες είναι αυτές που μετρούν τα περισσότερα θύματα του ιού ενώ είναι και οι ομάδες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά καθώς έχουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας.
Η ανεργία σε Αφροαμερικανούς και Ισπανόφωνους τον Απρίλιο έφτασε στο 16,7% και 18,9%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.


Το ποσοστό ανεργίας ήταν επίσης υψηλότερο στις γυναίκες που έφτασε στο 15,5%, σε σύγκριση με το 13% για τους άνδρες.
Η οικονομική καταστροφή έχει αυξήσει τον επείγοντα χαρακτήρα των προσπαθειών των κυβερνητών να κινητοποιήσουν εκ νέου τις οικονομίες των Πολιτειών τους, παρόλο που τα ποσοστά μόλυνσης και οι θάνατοι εξακολουθούν να αυξάνονται σε τμήματα της χώρας καθώς πάνω από 77 χιλιάδες είναι ήδη οι θάνατοι.
Η Καλιφόρνια, η πρώτη πολιτεία που μπήκε σε έθεσε σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα στις 19 Μαρτίου, άνοιξε μερικώς τα καταστήματα χθες Παρασκευή (8/5).
Βιβλιοπωλεία, κοσμηματοπωλεία, καταστήματα ενδυμάτων και αθλητικών ειδών και ανθοπωλεία άνοιξαν, ενώ οι εγκαταστάσεις κατασκευής και αποθήκες είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εάν πληρούσαν τους απαραίτητους ελέγχους.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm71F3.jpg?itok=wUnpeKy9
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης