Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Μιας βαθιάς ύφεσης... φόροι πλούτου, κατασχέσεις καταθέσεων έπονται

Phoenix Capital: Μιας βαθιάς ύφεσης... φόροι πλούτου, κατασχέσεις καταθέσεων έπονται
Πολύ σύντομα, οι κυβερνήσεις θα αναζητήσουν νέες πηγές χρηματοδότησης των χρεών της κρίσης και αυτές θα είμαστε εμείς οι πολίτες, τονίζει η Phoenix Capital, τονίζοντας ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τα κράτη να θεσπίσουν φόρο περιουσίας 10%
Η μεγάλη εικόνα που έχουμε μπροστά μας σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι καλή, δεδομένου του πλήγματος που έχει δεχθεί από το πάγωμα της παραγωγικής δραστηριότητας, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επέβαλαν περιοριστικά μέτρα ως και lockdowns.
Αυτό προκάλεσε οικονομική κατάρρευση, με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια άνεργους σε όλο τον κόσμο.
Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να «χαρτογραφήσουν» αυτό το χάος μέσω προγραμμάτων στήριξης και νομισματικής παρέμβασης, αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital, πράγμα που σε απλά λόγια, σημαίνει πως ρίχνουν τρισεκατομμύρια δολάρια / ευρώ / γιεν στην αντιμετώπιση της κρίσης, εξαντλώντας τους προϋπολογισμούς τους.
Οι προϋπολογισμοί χρηματοδοτούνται από τους φόρους.
Εάν οι φόροι δεν καλύπτουν τις κυβερνητικές δαπάνες, τότε οι κυβερνήσεις εκδίδουν ομόλογα για να καλυφθούν.
Και με την κατάρρευση των φόρων λόγω των lockdowns, οι κυβερνήσεις χρειάζονται τεράστια ποσά, άρα μεγάλο όγκο ομολόγων που θα εκτοξεύσει τα χρέη τους.
Μόνο οι ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν έλλειμμα 3 αν όχι 4 τρισεκατομμύριων δολαρίων το 2020.
Ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται το κενό, είμαστε ακόμη Μάιο και έχουμε 7 ακόμη μήνες για να λήξει το 2020, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Κάποια στιγμή στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να αναζητούν χρηματοδότησης των χρεών της κρίσης και αυτές οι πηγές θα είμαστε εμείς οι πολίτες, τονίζει η Phoenix, εσύ, εγώ και όλοι μας.
Το σχέδιο πίσω ακριβώς από αυτή την αναζήτηση, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από το 2011.
Οι elites γνώριζαν πολύ καλά, τονίζει η Phoenix Capital ότι όπως ήρθε η κρίση του 2008, κάλλιστα θα μπορούσε να έρθει και μία ακόμα, οπότε έλαβαν τα μέτρα τους, θεσπίζοντας νόμους που επιτρέπουν:
    1) Το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών και τη χρήση τους για τη διάσωση των τραπεζών.
    2) Κλείσιμο των ταμείων για να εμποδίσουν τις εκροές κεφαλαίων, των καταθέσεων του κάθε πολίτη δηλαδή.
    3) Επιβολή φόρου περιουσίας και κατάσχεση αχρησιμοποίητων περιουσιακών στοιχείων.
Γνωρίζατε αλήθεια, αναρωτιέται η Phoenix ότι το ΔΝΤ έχει ήδη ζητήσει από τα κράτη σε όλο τον κόσμο να θεσπίσουν ένα φόρο περιουσίας 10% (ή καθαρού πλούτου) το συντομότερο δυνατό;
Αν νομίζετε ότι αυτό είναι κακό, σκεφτείτε επίσης, ότι η Fed σκοπεύει να κατασχέσει αποταμιεύσεις κατά την επόμενη κρίση ή ύφεση που είναι... τώρα.
Αν αυτό μοιάζει με μια «θεωρία συνωμοσίας», δεν είναι, καθώς αυτή τη στιγμή σας αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες μυστικού εγγράφου που περιγράφει ακριβώς τις σχεδιάζουν οι elites να κάνουν, γραμμένο από ένα στέλεχος που έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος σε ΤΡΕΙΣ ξεχωριστές κεντρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης