Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κέρδη 5% έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 31 δολ. το Brent, στα 24,7 δολ. το αργό

Με κέρδη 5% έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 31 δολ. το Brent, στα 24,7 δολ. το αργό
Με ισχυρά κέρδη 5% έκλεισε το πετρέλαιο
Με άνοδο της τάξεως του 5,1% έκλεισε η διαπραγμάτευση της τιμής του αργού πετρελαίου (futures Ιουνίου 2020) στη Νέα Υόρκη, στα 24,7 δολάρια ανά βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, η άνοδος φθάνει το 25%.
Στις 21:50, το Brent ξεπερνά τα 30 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από άνοδο 5% σε ημερήσια βάση.

Θετικά επίδρασε η περαιτέρω μείωση στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης των Ηνωμένων Πολιτειών, που προμηνύει υποχώρηση της προσφοράς.
Ειδικότερα, ο αριθμός στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης των ΗΠΑ κατέγραψε περαιτέρω σημαντική μείωση κατέγραψε ο αριθμός στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης των Ηνωμένων Πολιτειών την τρέχουσα εβδομάδα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις 374, έναντι 408 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 388 πλατφόρμες.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν στις 292 από 325 μία εβδομάδα πριν, έναντι προβλέψεων για 311.
Σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, υποχώρησαν στις 80 από 81, έναντι εκτιμήσεων για 71.

Χθες (7/5) οι τιμές του πετρελαίου εμφάνισαν για ακόμα μία συνεδρίαση υψηλή μεταβλητότητα, κλείνοντας ωστόσο με θετικό πρόσημο, ενώ τα κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας ανέρχονται μέχρι στιγμής στο +19%.
Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι αναφορικά με την ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε άρση των περοριστικών μέτρων και σε σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών τους.
«Τα σημάδια ανάκαμψης στη ζήτηση βενζίνης των ΗΠΑ και οι γρήγορες περικοπές στην παραγωγή επέτρεψαν την ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου», αναφέρουν οι αναλυτές της Again Capital, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η μεταβλητότητα θα παραμείνει η λέξη-κλειδί, αλλά υπάρχει μία αίσθηση ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας πλέον».

«Η μεγάλη μείωση των εξεδρών ξεκίνησε στα μέσα προς τέλη του πρώτου τριμήνου, επηρεάζοντας όλα τα μεγάλα έργα σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ», τονίζουν οι αναλυτές της Enverus Rig Analytics, σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος έχει υποχωρήσει κατά -62%.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν ώθηση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών πώλησης αργού πετρελαίου στους πελάτες της.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με το ενδεχόμενο κορύφωσης του προβλήματος με τους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς αναμένουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι παραγωγοί δε θα έχουν πλέον χώρους να αποθηκεύσουν το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης