Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος: Οι απελάσεις είναι νόμιμες όταν συντρέχουν λόγοι προστασίας της υγείας και της δημόσιας τάξης

Βελόπουλος: Οι απελάσεις είναι νόμιμες όταν συντρέχουν λόγοι προστασίας της υγείας και της δημόσιας τάξης
Για προχειρότητα και ελλιπή σχεδιασμό στην διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος,
Για προχειρότητα και ελλιπή σχεδιασμό στην διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου μετανάστευσης και ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης.
Πείτε μου πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια κυβέρνηση η οποία σε ένα χρόνο φέρνει τέσσερις νόμους και τέσσερις τροπολογίες για το ίδιο θέμα.
Αυτό σημαίνει πως είτε πρώτα νομοθετούσατε επί χάρτου και στο πόδι ή τώρα το νομοσχέδιο του κ. Μηταράκη είναι ένα πραγματικά μεγάλο νομοσχέδιο και λύνει το πρόβλημα;» διερωτήθηκε.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με τις οποίες οι απελάσεις απαγορεύονται από την συνθήκη της Γενεύης και υποστήριξε πως η σύμβαση της Γενεύης επιτρέπει τις απελάσεις, για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης.
«Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στη χώρα μας χωρίς χαρτιά, γιατί τα έχουν πετάξει προηγουμένως στην θάλασσα. Άρα, είναι επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη και υπάρχουν οι λόγοι για απελάσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, «υπάρχει απόρρητο έγγραφο της Frontex, το οποίο προβλέπει νέα συρροή μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και εκφράζει ανησυχία για την διασπορά του κορωνοϊού.
Δεν συντρέχουν λοιπόν λόγοι, είτε για την προστασία της δημόσιας υγείας είτε για την προστασία της δημόσιας τάξης, για να κλείσουν ερμητικά τα σύνορά μας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι η Ελληνική Λύση δεν διαφωνεί γενικά με την μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά αλλά μόνο με την μεταφορά τους στην ενδοχώρα και επανέλαβε την πρότασή του για την εγκατάστασή τους σε δομές που θα δημιουργηθούν σε ακατοίκητα νησιά.
Αναφερόμενος στα άρθρα του νομοσχεδίου εξέφρασε ειδικότερα την διαφωνία του με το άρθρο έξι για το οποίο είπε ότι «η καταγραφή των λαθρομεταναστών θα γίνεται βάσει των στοιχείων που δηλώνουν οι ίδιοι. Δηλαδή ο καθένας θα δηλώνει ό,τι θέλει.»
Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο 16 το οποίο, όπως είπε, «προβλέπει ότι κάθε μετανάστης θα μπορεί να ανατρέψει την έννοια της ασφαλούς χώρας» και στο άρθρο 56 του σχεδίου νόμου.
«Με το άρθρο αυτό, θέτετε όλο το δημόσιο στην υπηρεσία των λαθρομεταναστών. Και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Εμείς όμως θα πληρώσουμε. Οι Έλληνες. Όχι η ΕΕ όπως ψευδώς λέγατε ότι παίρνατε χρήματα από την ΕΕ. Επίσης γιατί κάνετε απ' ευθείας αναθέσεις για τους λαθρομετανάστες;
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ίδιο φωνάζατε και είχατε δίκιο.
Τώρα γιατί κάνετε το ίδιο;
Γιατί είστε ακριβώς ίδιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και απόλυτα προβλέψιμοι», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε.
«Θέλω να καταγγείλω τους δημάρχους, που τους μπουκώσατε με μερικά εκατομμύρια ευρώ και ξαφνικά αγάπησαν τους λαθρομετανάστες.
Λίγο καιρό νωρίτερα μάζευαν τον κόσμο στους δρόμους και φώναζαν για τα hot spots που φτιάχνατε και μέσα σε ένα βράδυ άλλαξαν γνώμη γιατί τους δώσατε χρήματα!
Αυτοί όμως λέγονται αργυρώνητοι δήμαρχο. Μπείτε στον κόπο να ακούσετε τους κατοίκους.
Σε ένα χρόνο από σήμερα θα τα ξαναλέμε. Τα ίδια. Γιατί στην ηπειρωτική Ελλάδα θα γίνουν εκρηκτικά μείγματα. Δεν αφομοιώνονται εύκολα αυτοί οι άνθρωποι, που έρχονται στην χώρα παράνομα, χωρίς χαρτιά, που πιστεύουν στην σαρία, που θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο. Θα δώσετε καθεστώς ασύλου σε 18.000 αλλοδαπούς, δηλαδή σε κατά 2/3 περισσότερους από όσους δέχονται και δίνουν άσυλο οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες", είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε.
"Λύσεις υπάρχουν.
Ακατοίκητα νησιά, διακοπή των επιδομάτων, κλείσιμο των ΜΚΟ, push back στην θάλασσα, ανέγερση φράχτη στον Έβρο».
Τέλος ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υποστήριξε ότι θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα για την οικονομία.
«Κλείσατε τον κόσμο στα σπίτια του. Φοβούνται να ακουμπήσουν ο ένας τον άλλον. Φοβούνται να μιλήσουν.
Τι είναι αυτά που κάνετε; Περάστε την χώρα στην κανονικότητα γιατί τα απόνερα της οικονομίας θα είναι τρομακτικά.
Κυριολεκτικά πεθαίνουν οι άνθρωποι, οι επιχειρηματίες που έχουν τα μικρά μαγαζιά. Μην συνεχίζετε το ίδιο λάθος.
Ανακοινώσατε ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης μόνο με το 1/4 της δυναμικότητάς τους.
Μα πώς θα πληρώσουν οι επιχειρηματίες τις υποχρεώσεις οι οποίες δεν μειώνονται αντίστοιχα αλλά παραμένουν στο 100%;
Και αυτό δεν πρόκειται να ξεπεραστεί σε ένα μήνα.
Αλλά εάν υπήρχε σοβαρός υπουργός οικονομικών θα είχε παραιτηθεί. Γιατί βγήκε πριν μερικές ημέρες και μας είπε ότι φέτος η ύφεση θα είναι στο 4% και τελικά αποδεικνύεται από την Κομισιόν ότι θα είναι 9,6%.
Και η ανεργία θα φθάσει στο 19%», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης