Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο, στα 24,93 δολ. ή +3,9% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 30,38 δολ.

tags :
Άνοδος για το πετρέλαιο, στα 24,93 δολ. ή +3,9% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 30,38 δολ.
Άνοδος για το πετρέλαιο
Άνοδο σημείωσε σήμερα Πέμπτη το πετρέλαιο, λόγω της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να ανεβάσει τις τιμές για την αγορά της Κίνας.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» παίρνοντας ώθηση από την αύξηση των τιμών από πλευράς Σαουδικής Αραβίας, αλλά και από την αύξηση της κατανάλωσης της Κίνας τον Απρίλιο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες..
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 2,2% στα 30,38 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 αυξήθηκε κατά 3,9%, στα 24,93 δολ. ανά βαρέλι.
Η Σαουδική Αραβία, άτυπος ηγέτης του καρτέλ του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) προχώρησε σε αύξηση των τιμών στις οποίες προσφέρει το αργό της στους πελάτες της.
Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας, οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν στα 10,42 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο του 2020, έναντι 9,68 εκατ. βαρελιών τον Μάρτιο, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος που σημειώθηκε στις συνολικές εξαγωγές της χώρας για τον ίδιο μήνα.
Οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου ενισχύθηκαν κατά +3,5% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -6,6% τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της τάξεως του -11%.
Τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας ενίσχυσαν τις προσδοκίες των επενδυτών αναφορικά με την ανάκαμψη της μεγαλύτερης ασιατικής οικονομίας, η οποία θα συμβάλει στην άνοδο της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.
Μάλιστα, οι αναλυτές της OANDA εκτιμούν ότι η τιμή για το Brent θα διαμορφωθεί στο εύρος των 35 δολ. ανά βαρέλι, μόλις τελειώσει η περίοδος της υψηλής μεταβλητότητας, ενώ η τιμή για το αμερικανικό WTI αναμένεται να διαμορφωθεί στα 30 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης