Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δημοσιογράφος μηνύει τον πρώην πρόεδρο Valéry Giscard d'Estaing για σεξουαλική παρενόχληση

Γαλλία: Δημοσιογράφος μηνύει τον πρώην πρόεδρο Valéry Giscard d'Estaing για σεξουαλική παρενόχληση
Γερμανίδα δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Valéry Giscard d'Estaing, με την κατηγορία ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στα τέλη του 2018
Μια Γερμανίδα δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Valéry Giscard d'Estaing, με την κατηγορία ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά στα τέλη του 2018, αγγίζοντας κατ’ επανάληψη τους γλουτούς της.
Η 37χρονη Anne-Katrine Stracke επιβεβαίωσε την πληροφορία που ανέφεραν χθες το βράδυ η γαλλική εφημερίδα Le Monde και η γερμανική Suddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης WDR, ο πρώην πρόεδρος (1974-1981) και νυν μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου, την άγγιξε τρεις φορές στους γλουτούς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο γραφείο του στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο ου 2018.
«Αποφάσισα να αφηγηθώ την ιστορία μου επειδή πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι ένας πρώην πρόεδρος της Γαλλίας παρενόχλησε σεξουαλικά μια δημοσιογράφο, δηλαδή εμένα, έπειτα από μια συνέντευξη», εξήγησε η ίδια μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία του Παρισιού στις 10 Μαρτίου φέτος.
Η Stracke έχει τη στήριξη του εργοδότη της που ερεύνησε ανεξάρτητα το θέμα.
Ούτε η εισαγγελία, ούτε το περιβάλλον του Valéry Giscard d'Estaing θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Η συνέντευξη δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη γέννηση του Helmut Schmidt, ο οποίος ήταν καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας την ίδια περίοδο που ο 94χρονος σήμερα d'Estaing ήταν πρόεδρος της Γαλλίας.
«Μετά τη συνέντευξη, ζήτησα να τραβήξουμε μια φωτογραφία με τον κ. d'Estaing και τους συναδέλφους μου.
Τη φωτογραφία τράβηξε η βοηθός του που ήταν στο δωμάτιο. Ήμουν όρθια στ’ αριστερά του d'Estaing και, κατά τη διάρκεια, εκείνος έβαλε το χέρι του στη μέση μου και κατόπιν το κατέβασε προς τους γλουτούς μου και το άφησε εκεί», αφηγήθηκε η Stracke.
Το ίδιο πράγμα επαναλήφθηκε δύο φορές στη συνέχεια: ενώ τραβούσαν μια δεύτερη φωτογραφία και μετά, καθώς ο πρώην πρόεδρος της έδειχνε παλιές φωτογραφίες του ίδιου με άλλους ηγέτες και με μέλη της οικογένειάς του.
«Προσπάθησα να τον απωθήσω, αλλά δεν τα κατάφερα», πρόσθεσε.
Για να ξεφύγει από αυτήν την «πολύ εξευτελιστική» κατάσταση, η Stracke είπε ότι ζήτησε τη βοήθεια του εικονολήπτη της ο οποίος έριξε ένα αμπαζούρ και έβαλε μια καρέκλα ανάμεσα σ’ εκείνην και τον πρώην πρόεδρο για να προκαλέσει «αντιπερισπασμό».
Επιστρέφοντας στο γραφείο της, εξήγησε την κατάσταση στην διεύθυνση του καναλιού.
«Η WDR στήριξε την Anne-Katrine Stracke αφότου έγινε γνωστό αυτό το επεισόδιο, ακόμη και όταν αποφάσισε να καταθέσει μήνυση», είπε μια εκπρόσωπος της δημόσιας τηλεόρασης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης