Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategic Culture Foundation: Θέλουν να μετατρέψουν τα μετρητά σε σκουπίδια

Strategic Culture Foundation: Θέλουν να μετατρέψουν τα μετρητά σε σκουπίδια
Ο κόσμος θα πάρει την εξής κατεύθυνση, τα μετρητά θα εξαφανιστούν από τις συναλλαγές
Οι ελίτ σας υπενθυμίζουν τα μετρητά είναι σκουπίδια  σε έναν κόσμο μετά τον κορωνοιό αναφέρει το Strategic Culture Foundation
Πρόσφατα υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ των ελίτ να δαιμονοποιήσουν τα μετρητά.
Από τον διαχειριστή hedge fund, τον Ray Dalio, προφέροντας το "Cash is trash" νωρίτερα αυτό το έτος, μέχρι το φόβο που περιβάλλει τον κορωνοιό, τα μετρητά έχουν στοχοποιηθεί.
Και δεν είναι μυστικό ότι η ελίτ του κόσμου θέλει να σταματήσουμε να κάνουμε συναλλαγές σε μετρητά, επειδή είναι κάτι που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν
Η Σουηδία φλερτάρει με την κοινωνία χωρίς μετρητά, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάργησε τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Πριν από λίγα χρόνια, η Ινδία κατήργησε το χαρτονόμισμα των 500 και 1000 ρουπιών από την κυκλοφορία.
Όλες αυτές οι κινήσεις λειτουργούν, έχουν στόχο την εξάλειψη της διαφθοράς, όσοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις υποστηρίζουν ότι είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Ο στόχος της κατάργησης των μετρητών από την κοινωνία είναι άλλος να εντάξουμε όλες τις οικονομικές μας συναλλαγές σε βάσεις δεδομένων παρέχοντας στις αρχές ένα αρχείο όλων όσων κινήσεων έχετε πραγματοποιήσει.
Καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αδιέξοδα, αναζητούν φυσικά τρόπους βελτίωσης της φορολογικής συμμόρφωσης.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο «τα μετρητά είναι σκουπίδια» στις αρχές.
Και οι κινήσεις προς ψηφιακές μόνο εκδόσεις εθνικών νομισμάτων είναι μια στρατηγική ισχύος που βρίσκεται σε εξέλιξη ως απάντηση στην κρίση του κορωνοιού.
Αλλά, περισσότερο από αυτό, ο λόγος για αυτήν την δαιμονοποίηση των μετρητών έχει να κάνει με την κατανόηση ότι το τρέχον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει κλονιστεί και θα χρειαστεί μια παγκόσμια συντονισμένη διάσωση.
Ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι να δημιουργήσουν ψηφιακό χρήμα με το πάτημα ενός πληκτρολογίου.
Ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης ζητάει ένα διακρατικό ψηφιακό νόμισμα για να αντικαταστήσει το δολάριο ΗΠΑ ως νόμισμα διακανονισμού του κόσμου.
Σύμφωνα με τον Wang Zhenying, το δολάριο, ως όπλο πίεσης των ΗΠΑ και πηγή ευπάθειας για άλλες χώρες, δεν μπορεί πλέον να είναι το τυπικό παγκόσμιο νόμισμα.
Παραδέχεται ότι ο χρυσός δεν είναι επίσης ιδανικό μέσο ανταλλαγής, καθώς η ποσότητα του είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του αναπτυσσόμενου διεθνούς εμπορίου.
Επομένως, απαιτείται ένα υπερεθνικό νόμισμα.
Αυτή η ιδέα δεν είναι νέα προωθήθηκε ήδη από την Κίνα κατά την τελευταία οικονομική κρίση της περιόδου 2008-2009.
Τότε ο επικεφαλής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας Zhou Xiaochuan πρότεινε τη μεταρρύθμιση του συστήματος των διεθνών νομισματικών συναλλαγών μέσω ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων (SDR).
Ο συγγραφέας Jim Rickards σε βιβλίο του με τίτλο The Death of Money and Currency Wars αναφέρεται στα σχέδια του ΔΝΤ να αναλάβει το ρόλο ως κεντρική τράπεζα του κόσμου, επειδή η κρίση θα είναι μεγαλύτερη από όλες τις κεντρικές τράπεζες.
Αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον τώρα είναι ότι ο κ. Zhenying τροποποιεί αυτή την ιδέα ελαφρώς, μιλώντας για ένα σκληρό νόμισμα κάποιας μορφής για να αντικαταστήσει το δολάριο ΗΠΑ. Αλλά, κοιτάξτε προσεκτικά το επιχείρημά του και θα δείτε το δόλωμα ενώ δεν πιστεύει ότι θα έχουμε συναίνεση για τη χρήση των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων του ΔΝΤ (SDR) ως μηχανισμό συναλλαγών και δεν πιστεύει ότι ο χρυσός είναι βιώσιμο.
Τι θα είναι λοιπόν;
Χώρες, όπως η Κίνα, εργάζονται ήδη σε ψηφιακές εκδόσεις των εθνικών τους νομισμάτων.
Η Ρωσία εργάζεται σε ψηφιακή έκδοση του ρουβλιού.
Η ΕΕ επιθυμεί απεγνωσμένα τα κράτη μέλη να συμφωνήσουν στην αμοιβαιοποίηση χρέους και στη δημοσιονομική ολοκλήρωση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με στόχο την δημιουργία ψηφιακού ευρώ.
Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί ανοιχτά όλες τις πωλήσεις χρυσού άνω των 1000 ευρώ ή λιγότερο από μία ουγγιά.
Το οικονομικό απόρρητο είναι, πράγματι, ήδη παρελθόν.
Ακόμη και οι αγορές κρυπτονομισμάτων στον αποκαλούμενο πρώτο κόσμο πρέπει να συμμορφώνονται με την AML (Anti-Money Laundering) και την KYC (Know Your Customer) για να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με την υπάρχουσα χρηματοοικονομική υποδομή.
Το τέλος των μετρητών πλησιάζει.
Είναι μια επικίνδυνη και ανησυχητική τάση, επειδή προϋποθέτει ότι όλοι οι φόροι και τα τέλη που απαιτούν οι κυβερνήσεις είναι νόμιμα.
Υποθέτει ότι εάν θέλετε να διατηρήσετε μετρητά, είστε κοινός  απατεώνας.
Ζούμε σε ένα πολυπολικό κόσμο, αλλά δεν χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις.
Το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα αργά ή γρήγορα θα τελειώσει.
Οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί σε εναλλακτικές λύσεις.
Και στο μεγάλο παιχνίδι του παγκόσμιου κεφαλαίου, η Κίνα τοποθετείται ως μεγαλύτερος παίκτης ενώ το ΔΝΤ, που ελέγχεται από τις ΗΠΑ, δεν είναι η λύση.
Αυτό είναι το σενάριο «γνωρίστε το νέο αφεντικό, όπως το παλιό αφεντικό».
Αυτή τη στιγμή ο χρυσός εμφανίζει ισχυρή προσφορά σε όλο τον κόσμο και το Bitcoin ανακάμπτει.
Ο κόσμος θα πάρει την εξής κατεύθυνση, τα μετρητά θα εξαφανιστούν από τις συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης