Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι επενδυτές φοβούνται ότι θα χάσουν και αυτό δεν είναι καλό σημάδι για τις χρηματιστηριακές αγορές

Morgan Stanley: Οι επενδυτές φοβούνται ότι θα χάσουν και αυτό δεν είναι καλό σημάδι για τις χρηματιστηριακές αγορές
Η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν πιθανότητα υπερβολικής έκθεσης σε δυσανάλογο καθοδικό κίνδυνο εάν λήξει το πρόσφατο ράλι εκτόνωσης
Ο φόβος της απώλειας έπαιξε ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της αγοράς, αλλά αυτό «δεν είναι καλό σημάδι», σύμφωνα με τον Andrew Harmstone, επικεφαλής της στρατηγικής ελέγχου κινδύνων της Morgan Stanley Investment Management.
Η Morgan Stanley ανέφερε ότι οι επενδυτές πρέπει να διατηρήσουν το επίπεδο κινδύνου του χαρτοφυλακίου τους χαμηλό και να διατηρήσουν αμυντική θέση αναζητώντας ευκαιρίες για προσθήκη αξίας σε ένα περιβάλλον «εξαιρετικά υψηλής» μεταβλητότητας.
Οι αγορές αντιμετώπισαν θετικά το ανοδικό ράλι τον Απρίλιο, με τους S&P 500 και Dow Jones Industrial Average να καταγράφουν τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις τους από τον Ιανουάριο του 1987 μετά το σοκ του Μαρτίου 2020.
Ωστόσο, η άνοδος σημειώθηκε μετά το αρχικό σοκ της πανδημίας του κορωνοϊού και μια ιστορική πτώση των παγκόσμιων μετοχών τον Μάρτιο.
Οι επενδυτές επανέκαμψαν επειδή… αρνήθηκαν την «ζημία που πραγματικά συνέβη στην παγκόσμια οικονομία».
Η επενδυτική συμπεριφορά έδειξε ότι «οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, ή αυτό που ήταν πρόσφατα, αρκετά γρήγορα».
Η αισιοδοξία των επενδυτών υποστηρίχτηκε από την προοπτική των κρατών να άρουν το lockdowns και να χαλαρώσουν άλλους περιορισμούς που αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση του κορωνοιού.
Τα μέτρα αυτά είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.
Αλλά η πραγματική έκταση αυτής της ζημίας θα γίνει «ορατή» στην επόμενη φάση, ξεκινώντας από «πραγματικές χρεοκοπίες» ή τουλάχιστον υποβαθμίσεις εταιρειών, η αγορά είναι πιθανό να αντιδράσει αναλόγως, προειδοποίησε.
«Το βασικό στοιχείο εδώ είναι ότι η μεταβλητότητα παραμένει εξαιρετικά υψηλή», δήλωσε η Morgan Stanley.
Με τις αγορές να βλέπουν μεγάλες διακυμάνσεις σε κάθε κατεύθυνση κάθε μέρα, μια κίνηση 1% είναι συγκριτικά «μικρή» στις μέρες μας.
Για τους επενδυτές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουν το επίπεδο κινδύνου χαρτοφυλακίου τους χαμηλό και να διατηρήσουν αμυντική θέση αναζητώντας ευκαιρίες για προστιθέμενη αξία.
Είναι αλήθεια ότι ... διατηρώντας μια αμυντική θέση δεν απολαμβάνετε το πλήρες όφελος του ράλι, αλλά θυμηθείτε, η μεταβλητότητα είναι τόσο υψηλή που ακόμη και μια αμυντική θέση εξακολουθεί να δίνει κέρδη επειδή οι κινήσεις είναι τόσο μεγάλες.
Η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν πιθανότητα υπερβολικής έκθεσης σε δυσανάλογο καθοδικό κίνδυνο εάν λήξει το πρόσφατο ράλι εκτόνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης