Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αρνητικό σημάδι, ο φόβος των επενδυτών μην χάσουν ό,τι συμβαίνει στις αγορές

Morgan Stanley: Αρνητικό σημάδι, ο φόβος των επενδυτών μην χάσουν ό,τι συμβαίνει στις αγορές
Ο αναλυτής της Morgan Stanley προειδοποιεί ότι η μεταβλητότητα στη Wall Street παραμένει υψηλή
Ο φόβος των επενδυτών μην χάσουν ό,τι συμβαίνει έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις στις αγορές, αλλά -σύμφωνα με την Morgan Stanley- είναι αρνητικό σημάδι.
O Andrew Harmstone από την Morgan Stanley σχολίασε μιλώντας στο CNBC ότι ο παραδοσιακός όρος αυτής της κατάστασης είναι η... απληστία.
«Αυτό παίζει ρόλο στην τρέχουσα αγορά» δήλωσε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι μέχρι και την Τρίτη (5/5/2020) η Wall Street κατέγραφε κέρδη ενώ χθες (6/5/2020) υπέκυψε στα αρνητικά στοιχεία για την απασχόληση.
Τον Απρίλιο, δε, σημειώθηκε ένα ράλι ανακούφισης με τον S&P 500 και τον Dow Jones να παρουσιάζουν την καλύτερη εικόνα σε μηναία βάση από τον Ιανουάριο του 1987.
Αλλά η άνοδος συνέβη μετά το αρχικό σοκ για την πανδημία του κορωνοϊού και την ιστορική υποχώρηση στις διεθνείς μετοχές τον Μάρτιο.
Ο Harmstone υποστήριξε ότι τα κέρδη ήρθαν καθώς οι επενδυτές αρνήθηκε «τη ζημιά που καταγράφεται στην παγκόσμια οικονομά.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η συμπεριφορά αυτή δείχνει ότι «ο κόσμος ακόμα σκέφτεται ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν στο κανονικό ή εκεί που ήταν μέχρι πρότινος, αρκετά γρήγορα».
Η αισιοδοξία των επενδυτών τροφοδοτήθηκε από την πρόθεση των αρχών για άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, που προκάλεσαν τεράστιο πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα.
Αλλά -σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley- το πραγματικό μέγεθος θα γίνει «ορατό» στην επόμενη φάση, με τις χρεοκοπίες ή τουλάχιστον τις υποβαθμίσεις των εταιρειών.
Ο ίδιος μάλιστα προειδοποίησε ότι η αγορά θα αντιδράσει ανάλογα σε αυτή την περίπτωση.
«Το βασικό στοιχείο εδώ είναι ότι η μεταβλητότητα παραμένει υψηλή.
Με τις αγορές να σημειώνουν μεγάλες αλλαγές στην κατεύθυνση τους σε ημερήσια βάση, μια κίνηση της τάξης του 1% είναι σχετικά μικρή στις μέρες μας» δήλωσε ο Harmstone.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης