Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ισχυρή πτώση -16,2% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2020

Γαλλία: Ισχυρή πτώση -16,2% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2020
Η μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/5) η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε διακοπές στις λειτουργίες των επιχιερήσεις και τις αλυσίδες εφοδιασμού.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας σημείωσε «βουτιά» της τάξεως του -16,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -13,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σημείωσε πτώση της τάξεως του -17,3% έναντι ετήσιας πτώσης -1,7% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -11,1%.
Όσον αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, η μηνιαία πτώση για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο -18,2% έναντι ανόδου +0,9% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων στο -16%.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, η μεταποιητική παραγωγή διαμορφώθηκε στο -19,3% έναντι ετήσιας πτώσης -1,7% τον προηγούμενο μήνα.
Η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας υποχώρησε κατά -4,1% σε μηνιαία βάση, ενώ η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο κατέγραψε ισχυρή πτώση της τάξεως του -40,1%.
Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2020, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -5,6% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στο -6,5%.
Εικόνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης