Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ιστορική «βουτιά» -9,2% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο 2020

Γερμανία: Ιστορική «βουτιά» -9,2% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο 2020
Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 1991
Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων 29 ετών κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδηγήσε πολλές επιχειρήσεις της χώρας σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -9,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος +0,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -7,4%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά -11,6% έναντι ετήσιας πτώσης -1,8% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -8,9%.
Εικόνα
Ο τομέας της ενέργειας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -6,4% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα ο κατασκευαστικός κλάδος ενισχύθηκε κατά +1,8%.
Παράλληλα, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε πτώση της τάξεως του -7,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -7,5%.
Όσον αφορά την παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -16,5%, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες που σημείωσε ο τομέας παραγωγής οχημάτων, και συγκεκριμένα στο -31,1%.
Η παραγωγή στον τομέα εκτυπώσεων και εγγεγραμμένων μέσων υποχώρησε κατά -12,% ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις βιομηχανίες φαρμάκων και ενδυμάτων διαμορφώθηκε στο -11,8% και -11,5% αντίστοιχα.
«Η βιομηχανική παραγωγή περιορίστηκε σημαντικά τον Μάρτιο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού», ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Σημειώνεται ότι χθες (6/5) η Destatis ανακοίνωσε μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά -15,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ η ετήσια πτώση για τις παραγγελίερς διαμορφώθηκε στο -16%.
Τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 1991, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από τη Destatis.
Εικόνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης