Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο, στα 23,99 δολ. ή -2,3% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 29,72 δολ.

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο, στα 23,99 δολ. ή -2,3% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 29,72 δολ.
Η άνοδος που σημειώθηκε στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πιέσεις δέχτηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου το πετρέλαιο μετά το ανοδικό σερί των προηγούμενων πέντε ημερών, εξαιτίας της εντεινόμενης ανησυχίας για την έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, παρά τη μείωση στην παραγωγή.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εμφάνισαν υψηλή μεταβλητότητα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά και τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία έδειξαν νέα άνοδο των αποθεμάτων.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -4% στα 29,72 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -2,3%, στα 23,99 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου 2020 αυξήθηκαν κατά 8,4 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 8,1 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί αύξηση κατά 43 χιλ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα, τα οποία ενδέχεται να ασκήσουν νέες πιέσεις στο πετρέλαιο, εφόσον επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα στοιχεία της EIA έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 9 εκατ. βαρέλια, στα 527,6 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 10,6 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, καταγράφηκε απροσδόκητη πτώση της τάξεως των 3,7 εκατ. βαρελιών, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, και έναντι ανόδου 1 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης