Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Τα ψέματα της Fed οδήγησαν τις μετοχές στα τάρταρα κι από εκεί σε ράλι 30%

Phoenix Capital: Τα ψέματα της Fed οδήγησαν τις μετοχές στα τάρταρα κι από εκεί σε ράλι 30%
Για χειραγώγηση της Wall Street κατηγορεί τη Fed σε ανάλυσή της η Phoenix Capital, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία αγορά κρατικών ή εταιρικών ομολόγων όπως προανήγγειλε από τον Μάρτιο
Στις 23 Μαρτίου 2020, η Fed ανακοίνωσε πως θα αγόραζε εταιρικά ομόλογα, σε μια ιστορικού χαρακτήρα ανακοίνωση, καθώς ποτέ στην ιστορία της των 107 χρόνων δεν αγόρασε εταιρικά ομόλογα, όπως υπενθυμίζει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital.
Στην πραγματικότητα, ήταν τεχνικά παράνομο για την Fed να το πράξει, καθώς ο νόμος που διείπε την λειτουργία της Fed του 1933, (Federal Reserve Act, 1933) της απαγόρευε ρητά να αγοράσει εταιρικά ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου.
Η Fed ξεπέρασε αυτήν τη νομοθετική δυσκολία, δημιουργώντας μια πιστωτική διευκόλυνση με το Υπουργείο Οικονομικών που ονομάζεται Εταιρική Πιστωτική Διευκόλυνση ή CCF, και υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο, μία για την αγορά εταιρικών ομολόγων επενδυτικού βαθμού και μία για την αγορά εταιρικών junk ομολόγων υψηλού κινδύνου.
Με απλά λόγια, η Fed θα προέβαινε σε εκτύπωση χρήματος, το οποίο στη συνέχεια θα το διοχέτευε για τις παραπάνω αγορές.
Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών, και όχι η Fed, θα έπαιρνε αυτά τα χρήματα και θα τα χρησιμοποιούσε για να αγοράσει εταιρικά ομόλογα και ETFs.
Αυτή ήταν μια τεράστια εξέλιξη για τις αγορές και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο οι μετοχές όσο και τα εταιρικά ομόλογα κατέληξαν να «πιάσουν πάτο» σχεδόν, στο τέλος της ημέρας που η Fed έκανε την ανακοίνωση.
 
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GPC55201.png?itok=6FsCivxM
Με toyw αναλυτές να θεωρούν ότι όλη αυτή η ιστορία της αγοράς δεν ήταν παρά ένα ψέμα, η Fed προέβη σε νέα ανακοίνωση στον ιστότοπό της (The New York Fed), Δευτέρα 4 Μαΐου, πως θα αρχίσει να αγοράζει εταιρικά ομόλογα στις «αρχές Μαΐου».
Η SMCCF αναμένεται να ξεκινήσει την αγορά επιλέξιμων ETFs στις αρχές Μαΐου.
Η PMCCF θα τεθεί σε λειτουργία και η SMCCF αναμένεται να αρχίσει να αγοράζει επιλέξιμα εταιρικά ομόλογα σύντομα.
Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα θα είναι διαθέσιμες όσο πλησιάζουν αυτές οι ημερομηνίες.
«Θυμηθείτε», τονίζει η Phoenix Capital, «η Fed υποσχέθηκε να αγοράσει εταιρικά ομόλογα στις 23 Μαρτίου και με αυτή την ανακοίνωση σταμάτησε η κατάρρευση του χρηματιστηρίου… και ως τις 5 Μαΐου (έξι εβδομάδες αργότερα) η Fed δεν έχει αγοράσει ούτε ένα εταιρικό ομόλογο, ενώ οι μετοχές επιδόθηκαν σε ένα ράλι σημειώνοντας άνοδο 30%, στηριζόμενες σε ένα ψέμα...

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GPC55203.png?itok=ddV5gVxt

Οπότε το ερώτημα τώρα είναι: για τι άλλο ψεύδεται η Fed;», διερωτάται η επενδυτική εταιρία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης