Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρησε ο χρυσός εν όψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό - Στο -1,3% και στα 1.688,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχώρησε ο χρυσός εν όψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό - Στο -1,3% και στα 1.688,60 δολ. ανά ουγγιά
Η σταδιακή επανεκκίνηση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως απομακρύνει τους επενδυτές από το κίτρινο μέταλλο
Πτώση σημείωσε την Τετάρτη 6 Μαΐου ο χρυσός, καθώς η σταδιακή επανεκκίνηση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο, με το δολάριο ανακάμπτει.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -1,3% στα 1.688,60 δολ. ανά ουγγιά.
Οι τιμές του χρυσού δεν μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω στην παρούσα συγκυρία, δηλώνει ο αναλυτής της Οanda, Edward Moya.
Ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και πολλά κράτη ανά τον κόσμο χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Παρά τις προσδοκίες ότι οι θάνατοι από τον COVID-19 θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 3.000 την ημέρα τον επόμενο μήνα, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι, καθώς τα κρούσματα δεν αυξάνονται», δήλωσε ο Edward Moya.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Οanda, το επόμενο τεχνικό σημείο στήριξης είναι τα 1.650 δολάρια η ουγγιά, ενώ τους επόμενους δύο μήνες ο χρυσός θα ανέβει πάλι στα 1.800 δολάρια η ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την τιμή του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,358%, ξεπέρασε τις 100 μονάδες (στις 20.20).
Ο χρυσός λειτουργεί συνήθως ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, ωστόσο η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι αυξάνει τη στροφή προς το ρίσκο.
Πέραν από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την άρση των μέτρων, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και γύρω από τις νέες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, γεγονός που διατηρεί το πολύτιμο μέταλλο πάνω από τα 1.700 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια στιγμή, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χρυσού, οι ελβετικές Valcambi και Argor-Heraeus, δήλωσαν ότι οι δραστηριότητές τους έχουν σχεδόν επιστρέψει σε επίπεδα προ COVID-19, μετά από την άρση των μέτρων στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης