Πολιτική

Δημοσκόπηση ProRata: Συντριπτικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 40% - 24%

Δημοσκόπηση ProRata: Συντριπτικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 40% - 24%
Δημοσκόπηση ProRata: «Όχι» στο πρόωρο άνοιγμα των μπαρ από τους Έλληνες 
Συντριπτικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας ProRata η οποία είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα (6/5), με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 40% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 24% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η δημοσκόπηση της εταιρίας ProRata πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες της καραντίνας, από 24 έως 29 Απριλίου, επισημαίνεται.
Όπως δείχνει η έρευνα εάν ήταν στο χέρι τους οι πολίτες θα επέλεγαν να ανοίξουν τελευταία τα μεγάλα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα γήπεδα και πρώτα τα μικρά εμπορικά καταστήματα.
Ειδικότερα στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα», το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, το 42% τα κομμωτήρια και τα κουρεία, το 31% τα πάρκα και οι παιδικές χαρές.
Στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν τελευταίοι», το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, το 42% τα γήπεδα, το 37% τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, το 34% οι εκκλησίες και το 33% τα σινεμά και τα θέατρα.



Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24% και ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 5%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ25 3%, Χρυσή Αυγή 2%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 4% και αναποφάσιστοι είναι το 13% των ερωτηθέντων.
Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 55% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 23% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 12% τον Κυριάκος Βελόπουλος, και το 23% τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 86%.




Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος.
Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης