Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, χειροτερεύουν οι εκτιμήσεις για την ύφεση

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, χειροτερεύουν οι εκτιμήσεις για την ύφεση
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, ελπίζουμε να μην αποβεί μοιραίος για την οικονομία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ανεπαρκή χαρακτηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επισημαίνει πως την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας χειροτερεύουν.
«Η κρίση που βιώνουμε αφορά στο σύνολο των οικονομιών οριζοντίως, τα μέτρα όμως που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της δεν είναι οριζόντια.
Ενώ χώρες όπως η Γερμανία προχωρούν σε κολοσσιαίες δημοσιονομικές δαπάνες για τη στήριξη των δικών τους οικονομιών, αρνούνται τη δυνατότητα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να κάνουν το ίδιο.
Έχουμε μπροστά μας μια πρωτοφανή κρίση που θα ξεπεράσει τα ποσοστά ύφεσης και την απώλεια εισοδήματος που ζήσαμε την περίοδο 2010-2014.
Είναι ανέφικτο να αντιμετωπιστεί με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» ή του «business as usual» της κυβέρνησης» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης.
«Ενώ ακούμε συνεχώς διαφορετικές εκτιμήσεις για την ύφεση από την κυβέρνηση – κάτι που δείχνει ότι πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο- τα μέτρα στήριξης της οικονομίας παραμένουν τα ίδια.
Δηλαδή τα μέτρα που είχαν ανακοινώσει όταν εκτιμούσαν την ύφεση σε 2 και 3% παραμένουν τα ίδια με αυτά που υλοποιούνται τώρα, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός φτάνει να εκτιμά την ύφεση στο 10%.
Εφόσον χειροτερεύσουν αυτές οι εκτιμήσεις, θα επιμείνει η κυβέρνηση στα αποσπασματικά μέτρα-ασπιρίνες ενώ κινδυνεύουμε να φτάσουμε σε μερικούς μήνες σε μία κατάσταση μη διαχειρίσιμη και ενώ οι διεθνείς αναλυτές συνομολογούν ότι η Ελλάδα θα πληγεί περισσότερο από όλες τις δυτικές οικονομίες;» διερωτάται ο κ.Χαρίτσης, υποστηρίζοντας πως «έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος που ελπίζουμε να μην αποβεί μοιραίος για την οικονομία».
Παράλληλα ο κ.Χαρίτσης τονίζει ότι με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «μια γενναία εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας τώρα και να αξιοποιηθούν άμεσα τα 26 δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για την ελληνική οικονομία, σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, κάλυψη μισθολογικού κόστους και αναστολές υποχρεώσεων».
«Δυστυχώς ο κ Μητσοτάκης έσπευσε να αντιμετωπίσει απαξιωτικά και αλαζονικά τις προτάσεις μας» είπε ο κ.Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «αχρείαστο ρίσκο και σπασμωδική κίνηση» το άνοιγμα των σχολείων πέραν της Γ’ Λυκείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης