Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,63% ο Shanghai Composite, ο Kospi +1,76%

tags :
Άνοδος στις αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,63% ο Shanghai Composite, ο Kospi +1,76%
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε για μία ακόμα ημέρα κλειστός λόγω αργίας
Άνοδο κατέγραψαν σήμερα Τετάρτη (6/5) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, εν μέσω προσδοκιών ότι η ταχύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως θα ενισχύσει την ανάκαμψη της οικονομίας, μετά την προσωρινή στασιμότητα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,63% στις 2.878,14 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +1,47% στις 10.879,23 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατεγράφει κέρδη της τάξεως του +1,43% στις 24.210 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν διαμορφώθηκε στο +0,03% και τις 10.774,98 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,76% στις 1.928,76 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,42% στις 5.384,60 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε για μία ακόμα ημέρα κλειστός λόγω αργίας.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τις τελευταίες εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να τονίζει ότι η Κίνα «έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με την απειλή του κορωνοϊού», ενώ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον «θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα για την προέλευση του ιού μέσα στο επόμενο διάστημα».
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε την Κίνα να παρουσιάσει μεγαλύτερη διαφάνεια στις πληροφορίες της σχετικά με τον κορωνοϊό.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, ο κ. Trump δήλωσε ότι επιθυμεί την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ορισμένοι άνθρωποι «θα επηρεαστούν σοβαρά».
«Η άποψη ότι τα οέλη υπερτερούν των ζημιών έχει εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες της αγοράς, παρά το γεγονός ότι ο Trump αναγνωρίζει πως θα υπάρξουν περισσότερες απώλειες», τόνισε η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan.
Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε χθες με κέρδη της τάξεως του +0,9% στις 3.868,44 μονάδες, περιορίζοντας την ενοδυνεδριακή άνοδο που είχε καταγράψει, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στο +0,56% και τις 23.883,09 μονάδες.
Επιπλέον, η άνοδος που σημειώθηκε στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έδωσαν ώθηση στον δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο +1,13% και τις 8.809,12 μονάδες.
Μέχρι στιγμής, οι αγορές στις ΗΠΑ έχουν αντιστρέψει σχεδόν τις μισές απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα εντός του έτους, καταγράφοντας τον Απρίλιο έναν από τους καλύτερους μήνες των τελευταίων ετών.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ράλι που σημειώνεται θα είχε βραχυπρόθεσμο, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια που θα έχει η τρέχουσα ύφεση παραμένει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης