Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η κυβέρνησή μου δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα

Trump: Η κυβέρνησή μου δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνησή μας, διέψευσε ο πρόεδρος Trump, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου, την οποιαδήποτε ανάμιξη με την απόπειρα θαλάσσιας εισβολής στη Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump διαβεβαίωσε σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου ότι η κυβέρνησή του δεν έχει «καμία σχέση» με την απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα δια θαλάσσης, κατά την οποία συνελήφθησαν 15 πρόσωπα.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο Αμερικανοί πολίτες.
"Μόλις ενημερώθηκα", είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου.
"Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνησή μας", πρόσθεσε.
Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ανακοίνωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο Αμερικανοί οι οποίοι, όπως υποστήριξε, συνδέονται με την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ. Επέδειξε μάλιστα τα διαβατήριά τους, διευκρινίζοντας ότι είναι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Silvercop.
Οι εισαγγελικές αρχές της Βενεζουέλας κατηγορούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido (ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ) ότι προσέλαβε «μισθοφόρους» αντλώντας κεφάλαια από τα έσοδα της χώρας από την πώληση πετρελαίου που έχουν δεσμεύσει οι ΗΠΑ προκειμένου να γίνει απόπειρα «εισβολής» στη χώρα από τη θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης