Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βουτιά έως 17% στα ενοίκια κατοικιών σε διάστημα δύο μηνών εξαιτίας του κορωνοϊού

Βουτιά έως 17% στα ενοίκια κατοικιών σε διάστημα δύο μηνών εξαιτίας του κορωνοϊού
Σε καθοδική τροχιά βρίσκεται η αγορά των μισθωμάτων σε διάστημα δύο μηνών από τον Φεβρουάριο στον Απρίλιο εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19
Σε καθοδική τροχιά βρίσκεται η αγορά των μισθωμάτων σε διάστημα δύο μηνών από τον Φεβρουάριο στον Απρίλιο εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19 που είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν χιλιάδες διαμερίσματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις εγκαταλείποντας τις πλατφόρμες ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Airbnb.
Η κτηματομεσιτική εταιρεία E- Real Estate μετά από έρευνα κατέγραψε πτώση  έως 17% σε ακίνητα με επιφάνεια έως 100 τ.μ.
Το ζητούμενο μίσθωμα είναι αυτό που καταγράφεται αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι συμφωνίες οριστικοποιούνται σε ακόμη καλύτερες τιμές όταν το προφίλ του ενοικιαστή δώσει εγγυήσεις ότι θα τηρηθεί η συμφωνία έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο για το ιδιοκτήτη να καταφύγει σε ένδικα μέσα για να βγάλει τον κακοπληρωτή μισθωτή από το σπίτι.
Το Φεβρουάριο η ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό ήταν στα 7,5 ευρώ και τον Απρίλιο υποχώρησε στα 7 ευρώ στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας.
Στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης τον Απρίλιο το κόστος μίσθωσης μειώθηκε στα 7 ευρώ  ανά τετραγωνικό από 8 που ήταν  πριν ξεσπάσει η πανδημία, σημειώνοντας πτώση 12,5%
Στον Βύρωνα τα ενοίκια μειώθηκαν κατά 11% .
Οι πιο ακριβές περιοχές όπως το Θησείο το Κουκάκι του Μακρυγιάννη η πτώση κινήθηκε σε διψήφιο ποσοστό και η υψηλότερη ήταν 13,3% στην περιοχή του Φιλοπάππου.
Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στην Άνω Κυψέλη από τα 8,4 ευρώ ανά τ.μ. που προσφέρονταν προς ενοικίαση τον Φεβρουάριο τον Απρίλιο το ίδιο ακίνητο διατίθεται  προς 7 ευρώ το τ.μ. σημειώνοντας πτώση κατά 16,6%.
Οι πιέσεις για μείωση των μισθωμάτων… έφθασαν και στο Νέο Ψυχικό  καταγράφοντας πτώση περίπου 4% σε διάστημα δύο μηνών.
Στην Άνοιξη η πτώση διαμορφώθηκε στο 11% στη Νέα Ερυθραία τα ενοίκια υποχώρησαν κατά 6%.
Στελέχη της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι η μείωση των μισθωμάτων θα χτυπήσει και τις αξίες των ακινήτων που είναι προς πώληση καθώς η βάση για τον υπολογισμό  της αξίας τους υπολογίζεται το προσδοκώμενο μίσθωμα.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος      
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης