Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία για το πετρέλαιο, στα 24,56 δολ. ή +20,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 31 δολ.

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία για το πετρέλαιο, στα 24,56 δολ. ή +20,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 31 δολ.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI κατέγραψαν άνοδο
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη 5 Μαΐου το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών ότι η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα συμβάλει στην ταχύτερη ανάκαμψη της ζήτησης παγκοσμίως.
Παράλληλα, η έναρξη της συμφωνίας του OPEC+ για τις περικοπές στην παραγωγή, σε συνδυασμό με τις μειώσεις που ανακοίνωσαν ορισμένοι παραγωγή στις ΗΠΑ, αναμένεται να μειώσουν την παγκόσμια υπερπροσφορά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent κατέγραψε άνοδο (στις 22.00) της τάξεως του +14,15% στα 31 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύθηκε κατά +20,5%, στα 24,56 δολ. ανά βαρέλι.
«Αν και η μεγαλύτερη εικόνα δεν είναι σπουδαία, μοιάζει περισσότερο εποικοδομητική καθώς οι χώρες σε όλον τον κόσμο ανοίγουν ξανα, και αυτό αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση πετρελαίου», αναφέρουν οι αναλυτές της Lipow Oil Associates, προσθέτοντας ότι «ο OPEC+ μειώνει την παραγωγή, και λόγω των οικονομικών η παραγωγή μειώνεται και σε άλλα μέρη του κόσμου».
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και γύρω από τις νέες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
«Η αύξηση στη ζήτηση της Κίνας είναι μία καλή εξέλιξη για την αγορά ενέργειας αυτή τη στιγμή, και αποτελεί σε μεγάλο βαθμό το μόνο γεγονός που υπάρχει», σχολιάζουν οι αναλυτές της Mizuho, διευκρινίζοντας ότι «ακόμα και μία λεκτική διαμάχη με τον πρόεδρο Trump δεν είναι καλή για την ανάπτυξη της ζήτησης στην Κίνα, δεδομένων των ευάλωτων συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην αγορά».
Από την πλευρά της, η Australia and New Zealand Banking Group τονίζει ότι «εάν λάβουμε υπόψη το βάθος της καταστροφής στη ζήτηση, οι αγορές αφομοιώνουν τα καλά νέα σχετικά γρήγορα», ενώ αναφερόμενη στην πρόθεση της Επιτροπής Σιδηροδρόμων του Τέξας να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, διευκρινίζει ότι «η πρόθεση από μόνη της ήταν θετική, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν άνοδο των αποθεμάτων κατά 9,97 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης