Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Αγοράστε ό,τι και η Fed, τίποτε άλλο δεν έχει νόημα - Φούσκα η άνοδος στη Wall Street

tags :
BofA: Αγοράστε ό,τι και η Fed, τίποτε άλλο δεν έχει νόημα - Φούσκα η άνοδος στη Wall Street
Ισχυρή σύσταση προς τους επίδοξους επενδυτές κάνει η Bank of America να αγοράζουν ό,τι και η Fed
Ισχυρή σύσταση προς τους επίδοξους επενδυτές κάνει η Bank of America (BofA) να αγοράζουν ό,τι και η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), καθώς η άνοδος στον δείκτη S&P 500 της Wall Street δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία «φούσκα».
Οι αναλυτές της ομάδας παραγώγων της BofA διπλασιάζουν την bearish προοπτική της αγοράς, εκτιμώντας ότι τα σημερινά επίπεδα στη Wall Street παραπέμπουν σε «φούσκα».
Μάλιστα εκτιμάται πως η άνοδος των μετοχών «δείχνει» πως είτε θα ακολουθήσει σύντομα ύφεση-ρεκόρ είτε πως η Fed θα αρχίσει να αγοράσει αθρόα μετοχές.
Δεδομένου ότι η Fed, προς το παρόν, δεν αποτελεί αγοραστή, το τρέχον θεωρείται πως είναι ένα ανοδικό ράλι εν μέσω μιας bear market.
Βέβαια, ράλι αυτού του είδους, σε συνδυασμό με τη ραγδαία πτώση στον δείκτη φόβου (VIX), είναι άνευ προηγουμένου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την BofA, δεν είναι διόλου απίθανο ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 να φτάσει αλλά και να ξεπεράσει τις 3.000 μονάδες, προτού κυλήσει σε νέα χαμηλά, δεδομένου του μεγέθους του σοκ που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και λαμβανομένου υπόψη ότι η άνοδος στο χρηματιστήριο συνέπεσε με μια περίοδο σφοδρής ύφεσης στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ.
Φυσικά, το τρέχον ράλι είναι διαφορετικό από τα άλλα, λόγω των χαμηλών συναλλακτικών όγκων αλλά και των 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν δοθεί ως πακέτο στήριξης στην αγορά.
Αυτές οι δύο μεταβλητές θα μπορούσαν να διαχωρίσουν την πορεία που διαγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία από την οικονομική πραγματικότητα.
Το ερώτημα, λοιπόν, που μένει να απαντηθεί είναι πόσο μακριά βρίσκεται αυτή η πραγματικότητα.
Τα futures για τα P/E του S&P 500 βρίσκονται στις 20 μονάδες.
Οι αναλυτές της BofA, βάσει των εκτιμήσεών τους για τα EPS, θεωρούν ότι τα P/E θα ξεπεράσουν τις 25 μονάδες – καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.
Ως εκ τούτου, η αγορά παραείναι «αισιόδοξη».
Σημειώνεται πως κατά τη φούσκα με τις εταιρείες τεχνολογίας τα futures των P/E ήταν στις 16,4 μονάδες.
Mε άλλα λόγια, έχει προκύψει άλλο ένα παράδοξο:
Παρά το ιστορικό προηγούμενο και την αβεβαιότητα για τα κέρδη, τα futures για τα P/E του S&P 500 ανεβαίνουν.
Αξίζει να επισημανθεί, επίσης, πως οι εταιρείες αναστέλλουν τη διανομή μερισμάτων.


Σε επίπεδα ρεκόρ η μόχλευση των junk bonds – H Fed εντείνει τον ηθικό κίνδυνο

Σε επίπεδα ρεκόρ κυμαίνεται η αγορά junk bonds από τη Fed, κάτι που εντείνει τον ηθικό κίνδυνο, σύμφωνα με την Bank of America (BofA).
Το 25% των εκδοτών εταιρικού χρέους στον δείκτη χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 3000 έχουν πτώση στα EPS 12%, βάσει των αποτελεσμάτων που δημοσίευσαν.
Ιδιαίτερα οι κλάδοι της ενέργειας, του ταξιδίου, του αυτοκινήτου, της υγειονομικής περίθαλψης, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του real estate έχουν χτυπηθεί πάρα πολύ.
Ως εκ τούτου, η BofA αναμένει ότι τα κέρδη των εταιρειών του Russell 3000 θα μειωθούν κατά 30% στην κλίμακα Y / Y το β’ τρίμηνο, προτού αρχίσουν να ανακάμπτουν.
Ωστόσο, για κάποιο παράξενο λόγο, η bottom-up ανάλυση δείχνει αύξηση 15% για το α’ τρίμηνο του 202, χωρίς να είναι σαφές από πού θα προέλθει αυτή η ανάπτυξη.
Βάσει αυτής της αβεβαιότητας, η BofA αντιστρέφει αυτό το συμπέρασμα, επισημαίνοντας πως αναμένει πτώση 15%.
Σύμφωνα με αυτή την υπόθεση, η συνολική μόχλευση χρέους υψηλής απόδοσης είναι πιθανό να εξαπλασιαστεί μέχρι το 2021.

Στην πραγματικότητα, η μόχλευση θα ορίσει προσωρινά ένα νέο υψηλό με βάση τους αριθμούς β’ τριμήνου, προτού η οικονομία ανακάμψει.
Εκτός, βέβαια, εάν δεν υπάρξει ανάκαμψη τύπου V, οπότε θα υπάρξει κάθετη αύξηση, τύπου Ι, των πτωχεύσεων.
Από τεχνικής άποψης, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα spreads των 790 μονάδων βάσης, οι επενδυτές «κοιτάζουν» τις 130 μονάδες.
Φυσικά, ο μόνος λόγος για αυτή τη μαζική αύξηση της μόχλευσης είναι η Fed, η οποία για χρόνια επέτρεπε στις εταιρείες να εκδίδουν φθηνό χρέος.
Ωστόσο, στη συνέχεια, όταν όλα κατέρρευσαν, η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ομόλογα που έχουν επενδυτική βαθμίδα και τίτλους χρέους έκπτωτων αγγέλων, «διασφαλίζοντας» ότι η φούσκα του χρέους θα γινόταν ακόμη μεγαλύτερη.
Η Fed προσπαθεί να εξασφαλίσει τη ρευστότητα με ένα αμφίβολης αποτελεσματικότητας πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης