Υποχώρησε ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,2% και τα 1.710,60 δολ. ανά ουγγιά

Υποχώρησε ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,2% και τα 1.710,60 δολ. ανά ουγγιά
Η σταδιακή επανεκκίνηση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο
Πτώση σημείωσε την Τρίτη 5 Μαΐου ο χρυσός, μετά τα κέρδη που είχε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η σταδιακή επανεκκίνηση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -0,2% στα 1.710,60 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την τιμή του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,24%, oριακά κάτω από τις 100 μονάδες (99,805 στις 21.00).
Ο χρυσός λειτουργεί συνήθως ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, ωστόσο η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι αυξάνει τη στροφή προς το ρίσκο.
Πέραν από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την άρση των μέτρων, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και γύρω από τις νέες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, γεγονός που διατηρεί το πολύτιμο μέταλλο πάνω από τα 1.700 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια στιγμή, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χρυσού, οι ελβετικές Valcambi και Argor-Heraeus, δήλωσαν ότι οι δραστηριότητές τους έχουν σχεδόν επιστρέψει σε επίπεδα προ COVID-19, μετά από την άρση των μέτρων στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS