Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε αντίσωμα κατά του κορωνοϊού

Ισραήλ: Ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε αντίσωμα κατά του κορωνοϊού
Μονοκλωνικό αντίσωμα που μπορεί να εξαλείψει τον ιό ανακάλυψαν Ισραηλινοί επιστήμονες
Αντίσωμα-κλειδί κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ινστιτούτο έρευνας στο Ισραήλ.
Το εν λόγω αντίσωμα μπορεί άμεσα να οδηγήσει στην εύρεση θεραπείας.
Σε μια κοινή δήλωση, το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ και ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ Naftali Bennet υποστήριξαν ότι πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ινστιτούτο απομόνωσε ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που μπορεί να εξαλείψει τον ιό.
Ο καθηγητής Shmuel Shapiro, διευθυντής του ινστιτούτου, δήλωσε ότι το αντίσωμα έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η επόμενη φάση της έρευνας περιλαμβάνει την επικοινωνία με μεγάλες φαρμακευτικές για τη μαζική παραγωγή του και για εμπορική χρήση.
Σύμφωνα με το Reuters, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα προέρχεται από ένα μόνο ανακτημένο κύτταρο.
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το ινστιτούτο είχε σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στην εξεύρεση αντισώματος, καθώς και εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει μολύνει περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα και οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 251.000 ανθρώπους παγκοσμίως.


Ολλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν αντίσωμα που μπορεί να εξαλείψει την πανδημία του κορωνοϊού

Ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό δημιούργησαν Ολλανδοί επιστήμονες - κάτι το οποίο αποτελεί ένα πρώιμο αλλά πολλά υποσχόμενο βήμα στις προσπάθειες που γίνονται για εξεύρεση θεραπείας και περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Το πειραματικό αντίσωμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη θεραπεία του Covid-19, καθώς και των σχετικών ασθενειών, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό φαρμάκων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Nature Communications.
Το αντίσωμα λειτούργησε σε συνθήκες εργαστηρίου, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε τα αρχικά αποτελέσματα να επιβεβαιωθούν σε κλινικό περιβάλλον, όπως έγραψε στο σχετικό άρθρο ο βιολόγος Berend-Jan Bosch του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.
Το αντίσωμα, γνωστό ως 47D11, στοχεύει την πρωτεΐνη που δίνει στον κορωνοϊό σχήμα κορώνας και το αφήνει να εισέλθει σε ανθρώπινα κύτταρα.
Στα πειράματα της Ουτρέχτης, δεν νίκησε μόνο τον ιό που ευθύνεται για το Covid-19, αλλά και έναν συγγενή ιό, που διαθέτει παρόμοιες πρωτεΐνες και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό οξύ αναπνευστικό πρόβλημα.
Να επισημανθεί πως τα μονοκλωνικά αντισώματα έφεραν μια επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου, με φάρμακα όπως το Keytruda της Merck & Co. και το Herceptin της Roche Holding AG.
«Τα μονοκλωνικά αντισώματα που στοχεύουν τις πρωτεΐνες της ιογενούς επιφανείας θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία φαρμάκων κατά των μολυσματικών ασθενειών και έχουν δείξει ότι μπορούν να θεραπεύσουν έναν ικανό αριθμό ιών» γράφουν στη μελέτη τους ο Bosch και οι συνεργάτες του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης