Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πιστωτικές απώλειες έως και 25 δισ. λίρες για τις μεγάλες βρετανικές τράπεζες το 2020

Fitch: Πιστωτικές απώλειες έως και 25 δισ. λίρες για τις μεγάλες βρετανικές τράπεζες το 2020
Έκθεση της Fitch Ratings για τις βρετανικές τράπεζες 
Μεταξύ 17 δισεκ. και 25 δισεκ. λιρών υπολογίζει τις συνολικές πιστωτικές απώλειες (σσ: ζημίες από αθετήσεις πληρωμών πελατών) για τις πέντε μεγάλες βρετανικές τράπεζες το 2020 η Fitch Ratings, εξαιτίας της πρωτοφανούς αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υπενθυμίζεται, οι παραπάνω πιστωτικές απώλειες ανήλθαν σε 7 δισεκ. δολάρια -και μόλις 6,1 δισεκ. στερλίνες για το σύνολο του 2019.
Στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, οι προβλέψεις απορροφήθηκαν από τα κέρδη, χάρη στις καλές εγχώριες οικονομικές συνθήκες και τα ισχυρά έσοδα από συναλλαγές.
«Όλες οι τράπεζες αναμένουν η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιδεινωθεί απότομα το 2020.
Η Fitch εξέτασε τη συντριπτική πλειοψηφία των αξιολογήσεων των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο του 2020 για τις επιπτώσεις της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αγοράς από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.
Οι αξιολογήσεις των περισσότερων τραπεζών επιβεβαιώθηκαν, λόγω της ισχύος των χρηματοοικονομικών τους προφίλ.
Οι περισσότερες προοπτικές αναθεωρήθηκαν σε αρνητικές από τη σταθερές, σηματοδοτώντας τους αναδυόμενους κινδύνους, κυρίως στα κέρδη και στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης