Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε βαρύτατο πλήγμα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες

Ελβετία: Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε βαρύτατο πλήγμα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες
H ΙΑΤΑ και η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU) υπογράμμισαν πως οι επιβατικές πτήσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά ταχυδρομείου, μειώθηκαν κατά 95%
Οι διεθνείς ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την κατάρρευση της εναέριας μεταφοράς επιβατών εξαιτίας της κρίσης του νέου κορωνοϊού, τόνισαν η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU).
Οι δύο οργανισμοί με έδρα την Ελβετία υπογράμμισαν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι οι επιβατικές πτήσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά ταχυδρομείου. Ωστόσο, αυτές μειώθηκαν κατά 95%.
Ταυτόχρονα, η ζήτηση για διαδικτυακές αγορές αυξήθηκε κατά 25-30%, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από πολλές χώρες στους πληθυσμούς τους για την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid-19.
Οι ταχυδρομικές διοικήσεις επομένως βρίσκουν «δυσκολίες στην αποστολή και παράδοση διεθνούς ταχυδρομίου, ιδίως στο διηπειρωτικό».
Αντιμέτωπες με αυτά τα στοιχεία, η IATA και η UPU κάλεσαν τις κυβερνήσεις να βρουν λύσεις, και ειδικότερα να επιταχύνουν την έκδοση αδειών για ναυλώσεις.
«Πρέπει να ληφθούν γρήγορα μέτρα για την αποκατάσταση της έλλειψης χωρητικότητας αεροπορικών φορτίων και για τη διασφάλιση της ταχυδρομικής μεταφοράς αλληλογραφίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της UPU Bishar Abdirahman Hussein.
Ο γενικός διευθυντής της IATA, Alexandre de Gignac , από την πλευρά του τόνισε ότι είναι «απαραίτητο να γίνουν όλα για να προωθηθεί η ομαλή ροή ταχυδρομικών υπηρεσιών, που είναι ένα σημαντικό συστατικό της κοινωνίας».
Η IATA ανέφερε ότι παρέχει βοήθεια στη ταχυδρομική μεταφορά σε εμπορευματικές πτήσεις παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις εναλλακτικές διαδρομές.
Η UPU, που υπάγεται στον ΟΗΕ, έχει 192 χώρες μέλη και συνιστά τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Η IATA αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες ή το 82% της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης