Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράσινο φως για το Remdesivir και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Πράσινο φως για το Remdesivir και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Το φάρμακο Remdesivir κατά του κορωνοϊού ενέκρινε, μετά τον FDA, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Το φάρμακο Remdesivir, που προορίζεται για τη θεραπεία κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενέκρινε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Μάλιστα, διά στόματος των επικεφαλής του τη Δευτέρα 4 Μαΐου, θα υπάρξουν συνομιλίες ανάμεσα σε στελέχη του Οργανισμού, της φαρμακευτικής Gilead και των ΗΠΑ για το πώς θα μπορεί το φάρμακο να διατεθεί σε περιπτώσεις που κρίνονται επείγουσες.
Ο ΠΟΥ χαιρετίζει τα πρόσφατα δεδομένα της κλινικής δοκιμής που διεξήγαγε η αμερικανική κυβέρνηση, τα οποία δείχνουν ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά τη μείωση των χρόνων ανάρρωσης για ασθενείς με Covid-19, δήλωσε ο δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου την έδρα του οργανισμού, στη Γενεύη.

Trump (πρόεδρος ΗΠΑ): Ο FDA ενέκρινε το φάρμακο Remdesivir για επείγοντα περιστατικά

Το πολλά υποσχόμενο φάρμακο της εταιρείας Gilead κατά του κορωνοϊού, Remdesivir, έλαβε έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA).
Πιο συγκεκριμένα, το αντιιικό φάρμακο της Gilead Sciences Inc. εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για επείγουσα χρήση σε ασθενείς Covid-19, δήλωσε ο Πρόεδρος Donald Trump σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή 1 Μαΐου.
«Το φάρμακο Remdesivir έδωσε θετικά δείγματα, καθώς βοήθησε ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονταν να ανακάμψουν γρήγορα.
Έτσι, ο FDA ενέκρινε το φάρμακο για έκτακτα περιστατικά, περιορίζοντας τη γραφειοκρατική διαδικασία.
Αλλωστε, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ο Οργανισμός μπορεί να φέρει προϊόντα στην αγορά χωρίς αυτά να φέρουν όλα τα εχέγγυα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους» είπε ο Τrump.
O Donald Trump ανακοίνωσε την έγκριση του Remdesivir έχοντας στο πλάι του τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gilead, Daniel O’ Day.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες που έφεραν το Remdesivir σε αυτό το σημείο και πολλούς από τους ανθρώπους μας που συμμετείχαν σε αυτό, στην πραγματικότητα τους νοσηλευτές» δήλωσε ο O’Day σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν ένα εκατομμύριο φιαλίδια.
Η απόφαση έρχεται μετά από μια σειρά θετικών στοιχείων που αφορούσαν τις κλινικές μελέτες σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα, με θεραπείες 5 και 10 ημερών με το συγκεκριμένο φάρμακο.
Μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα υγείας, Dr Anthony Fauci, τόνισε πως τα στοιχεία από μια δοκιμή του φαρμάκου της Filead, έδειξαν «αρκετά καλά νέα» και θέτει νέα δεδομένα στη φροντίδα των ασθενών από κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης