Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ: Είναι μόλις Μάιος, αλλά η Fitch προβλέπει πτώση έως 10% στις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις

ΗΠΑ: Είναι μόλις Μάιος, αλλά η Fitch προβλέπει πτώση έως 10% στις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις
Η κάμψη της ψυχολογίας των καταναλωτών θα ενισχύσει ένα ήδη υψηλό ποσοστό αποταμίευσης στις ΗΠΑ
Ακόμα και αν η αμερικανική οικονομία «ανοίξει» τους επόμενους μήνες, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου τον προσεχή Δεκέμβριο, λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης Fitch, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για πτώση 5-10% στις πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Oι λόγοι είναι πολλοί.
Η ανεργία θα παραμείνει υψηλή, καθώς οι εταιρείες μειώνουν το κόστος ή δεν ανοίγουν ξανά.
Η κάμψη της ψυχολογίας των καταναλωτών θα ενισχύσει ένα ήδη υψηλό ποσοστό αποταμίευσης.
Και ο κίνδυνος μιας δεύτερης επιδημίας του ιού το φθινόπωρο καραδοκεί πάντα.
Όπως εξηγεί ο David Silverman, αναλυτής της Fitch, η οποία πρόσφατα προχώρησε στην υποβάθμιση αλυσίδων, όπως η L Brands, η κατάσταση στην αγορά δεν αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να απαιτήσει πάνω από 12 μήνες.
Άλλο ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν οι αλυσίδες θα έχουν αρκετά προϊόντα διαθέσιμα σε στοκ για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τον Απρίλιο, παρότι τα πολυκαταστήματα Walmart κιαι Home Depot παρέμειναν ανοικτά, η κίνηση κατέρρευσε, σημειώνοντας πτώση 98%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Prodco.
 Σύμφωνα με τον Rich Honiball, πρώην στέλεχος της J.C. Penney Co,  η επιφυλακτική άποψη υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο πλήθος ή θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα.
Πάντως δεν λείπει και η αισιόδοξη στάση που αναφέρει ότι η αγορά λιανικής θα επιβιώσει της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης