Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Έρχεται ανάκαμψη οικονομίας τύπου U - Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια

HSBC: Έρχεται ανάκαμψη οικονομίας τύπου U - Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια
Οι αναλυτές της HSBC χαρακτηρίζουν αισιόδοξο το σενάριο για ανάκαμψη τύπου «V»
Η παγκόσμια οικονομία είναι πιο πιθανό να οδεύει προς μια ανάκαμψη τύπου «U» με οδοντωτό πάτο μετά την κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη HSBC.
Μιλώντας στο CNBC, o David Bloom παρουσίασε το σχέδιο της τράπεζας για ανάκαμψη τύπου, «L-», «U» και «V», τονίζοντας ότι οι αναλυτές θα πρέπει να κάνουν σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα.
Στο σενάριο ανάκαμψης τύπου «U», η οικονομία δεν θα καταφέρει να αντιδράσει άμεσα στις εξόδους από τα lockdown, αλλά η προσδοκία για καθυστερημένη ανάκαμψη συνεχίζει να υπάρχει αν και πολλές φορές δεν επιβεβαιώνεται με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα «U» με οδοντωτό πάτο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και κατάσταση αποκλείεται να επιδεινωθεί μετά την πρωτοφανή κατάρρευση των τιμών στα futures του πετρελαίου και τις απώλειες θέσεων εργασίας τον τελευταίο μήνα, η υπόθεση για μια ανάκαμψη τύπου «V» όπως συνέβη μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, είναι αισιόδοξη.

Το σενάριο για ανάκαμψη «L»

Σε ένα σενάριο με ανάκαμψη «L», όπου χαμηλή ανάπτυξη, χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλές τιμές εμπορευμάτων ενθαρρύνουν ένα παρατεταμένο κλίμα «risk off» στις αγορές, οι τάσεις συναλλάγματος πιθανόν να καθοδηγούνται από εξωτερικούς παράγοντες και μεταβλητότητες, ανέφερε ο Bloom.
Αυτό προσφέρεται καλά για το γιεν, λόγω της ισχυρής διεθνούς επενδυτικής θέσης της Ιαπωνίας (IIP) και της 30χρονης εμπειρίας με παρόμοια οικονομική δυναμική σε εγχώριο επίπεδο. Το ελβετικό φράγκο και η νορβηγική κορώνα επίσης επωφελούνται λόγω των «ισχυρών εξωτερικών θέσεων», αλλά ο Bloom πρότεινε ότι ο πραγματικός νικητής σε αυτό το σενάριο θα ήταν ο χρυσός.
Αυτό λειτουργεί καλά για το γιεν, το σουηδικό φράγκο και η νορβηγική κορώνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Bloom, ο πραγματικός νικητής σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο χρυσός.

Η ανάκαμψη τύπου «V»

Στο απίθανο σενάριο της ανάκαμψης τύπου «V», το σουηδικό φράγκο και το γιεν μαζί με τη νορβηγική κορώνα και το δολάριο του Καναδά είναι μεταξύ των νομισμάτων που πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές.
«Τα νομίσματα αυτά είναι καλύτερα τοποθετημένα για να επωφεληθούν από την άνοδο των τιμών στα εμπορεύματα μαζί με την οικονομική ανάκαμψη.
Σε αυτή την περίπτωση, ο χρυσός θα ήταν ο καλύτερος νικητής, με το δολάριο ΗΠΑ και το γιεν να κερδίζουν επίσης ως παραδοσιακά «ασφαλή καταφύγια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης