Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Το επίδομα των 534 ευρώ θα το λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας

Βρούτσης: Το επίδομα των 534 ευρώ θα το λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας
Από σήμερα 4/5 οι αιτήσεις για τους νέους δικαιούχους των 800 ευρώ υποστήριξε ο υπ. Εργασίας
Τη θέση ότι το επίδομα των 534 ευρώ του Μαΐου θα το λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβαση εργασίας διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι από σήμερα Δευτέρα 4/5 θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ.
«Οι επιχειρήσεις που είτε έχουν πληγεί, είτε με διοικητική εντολή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, όσες από αυτές επιστρέψουν στην κανονικότητα, πρέπει να ανασύρουν το 40% των αναστολών των εργαζομένων τους.
Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν δεν χρειάζεται να αγωνιούν για τον τρόπο που θα υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα επαναλειτουργίας στο σύστημα καθότι όλα αυτά θα τα ζητήσουμε απολογιστικά» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Βρούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώτου Μαΐου θα το λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.
«Τα 534 ευρώ θα τα πάρουν όλοι ανεξαιρέτως οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, και όλος αυτός ο κόσμος θα τα πάρει πάλι αναλογικά με τις μέρες που θα βρίσκεται στην έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης» υποστήριξε ο κ.Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι σήμερα Δευτέρα 4/5 θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και οικοδόμους.
Όπως είπε ο κ.Βρούτσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν την αίτησή τους προκειμένου να λάβουν το επίδομα, η πληρωμή του οποίου θα γίνει από τις 8 Μαΐου.
Ερωτηθείς για το ποιοι κλάδοι και εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παίρνουν τα έκτακτα επιδόματα που θεσπίζει το κράτος, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «χρήματα θα πάρουν και θα παίρνουν όσοι πλήττονται».
«Για τον Μάιο έχουμε ήδη προσδιορίσει πως θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Από τον Ιούνιο είναι μια άλλη μέρα» είπε ο κ.Βρούτσης, τονίζοντας ότι το σχέδιο του Ιουνίου για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι διαφορετικό και στη βάση της ύφεσης και της ανεργίας που θα αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης