Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Έχει ρίσκο η πορεία προς τη νέα κανονικότητα – Όλα ομαλά την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων

Πέτσας: Έχει ρίσκο η πορεία προς τη νέα κανονικότητα – Όλα ομαλά την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων
Για την επανεκκίνηση του τουρισμού χρειάζονται διευθετήσεις και σε εθνικό και σε κοινοτικό επίπεδο είπε ο κ.Πέτσας
Στην παραδοχή ότι όλη η πορεία προς τη νέα κανονικότητα ενέχει ρίσκο προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως ομαλά κυλά η πρώτη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων.
«Όλη αυτή η πορεία προς την νέα κανονικότητα έχει ένα ρίσκο, ότι είσαι σε αχαρτογράφητα νερά και πρέπει να κάνεις σταθερά βήματα, για να μην κάνεις κάποιο λάθος, να μην γλιστρήσεις» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Πέτσας, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής και προστασίας.
«Θέλει προσοχή.
Αν τηρούμε όλοι τους κανόνες υγιεινής και προστασίας, αν τηρούμε όλοι τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, τηρούμε τις αποστάσεις και ακούμε τις οδηγίες που έχουν δώσει και οι ειδικοί και μέχρι τώρα μας έφεραν μέχρι εδώ, θα πάμε μια χαρά» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για μια εβδομάδα μετάβασης.
«Είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι καλή, γιατί αποδείξαμε ότι στεκόμαστε όλοι στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην αγορά.
Παράλληλα, γνωστοποίησε, ότι το μεσημέρι αναμένεται η πρώτη, αποκρυσταλλωμένη εικόνα από τη νέα κανονικότητα, ενώ μηνύματα ομαλής μετάβασης μεταφέρουν από το πρωί προς το Μέγαρο Μαξίμου και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί.
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για την επανεκκίνηση του τουρισμού ο κ.Πέτσας είπε πως χρειάζονται διευθετήσεις σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.
«Στα εποχικά καταλύματα πρέπει ο επιχειρηματίας να πεισθεί ότι θα έχει τζίρο.
Στην κατεύθυνση αυτή, χρειάζεται λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η τουριστική σεζόν θα θιγεί αλλά δεν θα είναι χαμένη.
Μέσα με τέλη Μαΐου θα έχουμε όλοι το πρόγραμμα του τουρισμού, το οποίο έχει ήδη επεξεργαστεί το αρμόδιο υπουργείο» ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, παρατηρώντας την ίδια ώρα πως «χωρίς κοινούς κανόνες στις αερομεταφορές, ο εξωτερικός τουρισμός δεν θα μπορεί να ανακάμψει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης