Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης (υφ. Ανάπτυξης): Όλα είναι καλά προετοιμασμένα – Παρακολουθούμε στενά τη τιμή της μάσκας

Παπαθανάσης (υφ. Ανάπτυξης): Όλα είναι καλά προετοιμασμένα – Παρακολουθούμε στενά τη τιμή της μάσκας
Θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας είπε ο κ.Παπαθανάσης
Τη θέση ότι όλα είναι καλά προετοιμασμένα για το πρώτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης.
«Όλα είναι καλά προετοιμασμένα, έχουν γίνει ετοιμασίες και ενημερώσεις» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος ανέφερε ότι στα στάδια επιστροφής στην κανονικότητα με φόντο την κρίση με τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο καταστήματα να ανοίξουν αλλά στη συνέχεια να κλείσουν και να υπάρξει κύμα απολύσεων, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως υπάρχει αυτή η ανησυχία και πως η πολιτεία έχει το δίχτυ προστασίας, ενώ θα ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα στήριξης για να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.
«Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολη άσκηση.
Την άλλη Δευτέρα ανοίγει πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ακολουθεί πλέγμα στήριξης και για τον τουρισμό» είπε ο κ.Παπαθανάσης.
Αναφορικά με τις μάσκες, ο κ. Παπαθανάσης είναι πως η τιμή της είναι και θα συνεχίσει να είναι πτωτική, ενώ τα αποθέματα φτάνουν τα 31 εκατ τεμάχια.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα ενώ γίνονται και πολύ μεγάλες εισαγωγές.
«Παρακολουθούμε στενά την τιμή της» υποστήριξε ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διατίμησης και είπε πως εάν έμπαινε, είναι πιθανό να κρατούσε την τιμή στο ανώτατο όριο.
«Όμως το παρακολουθούμε» ανέφερε ο κ.Παπαθανάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης