Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Buffett πούλησε όλες τις μετοχές του στις αεροπορικές εταιρίες - Ήταν λάθος επιλογή

Ο Buffett πούλησε όλες τις μετοχές του στις αεροπορικές εταιρίες - Ήταν λάθος επιλογή
Οι μετοχές των United, American, Southwest και Delta Airlines είχαν συνολική αξία πάνω από 4 δισ. δολάρια
Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε τους μετόχους της επενδυτικής Berkshire Hathaway του 90χρονου Warren Buffett,  ο οποίος στην ετήσια έκθεση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι πούλησε όλες τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών που είχε στο χαρτοφυλάκιο της η Berkshire, λέγοντας ότι έκανε λάθος επιλογές.
Μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού ο οποίος άλλαξε ριζικά την ευημερία των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι έχασε εάν σημαντικό ποσό από την πτώση των μετοχών τους.
«Όταν αγοράζαμε μετοχές αεροπορικών εταιρειών, είχαμε ένα σημαντικό ποσό ως απόδοση.
Όμως αποδείχθηκε ότι η επιλογή ήταν λάθος και δεν οφείλεται στους τέσσερις εξαίρετους CEO αυτών εταιρειών».
Ο Warren Buffett ανακοίνωσε ότι πούλησε όλες τις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών που είχε στην κατοχή του, δηλαδή της United, American, Southwest και Delta Airlines, που η συνολική τους αξία υπολογίζεται σε περισσότερα από 4 δισ. δολάρια.
"Ο κόσμος έχει αλλάξει για τους αερομεταφορείς και δεν ξέρω εάν στα επόμενα 3-4 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν όπως παλαιότερα» ανέφερε λέγοντας ότι ο τομέας των αερομεταφορών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την επιβολή του shutdown.
Ο Buffett ανέφερε ότι η Berkshire αρχικά επένδυσε ποσά μεταξύ των 7 και 8 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει μερίδια των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, όμως ποτέ δεν είδε την επένδυσή της να αποδίδει.
Τώρα οι αμερικανικές εταιρείες λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις ύψους 25 δισ. δολαρίων υπό τη μορφή χορηγήσεων και δανείων για να καταφέρουν να αποφύγουν την χρεοκοπία.
Η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε τεράστιες καθαρές ζημίες ύψους σχεδόν 50 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το sell-off που προκάλεσε ο κορωνοϊός στα τέλη του Φεβρουαρίου και σχεδόν όλο τον Μάρτιο είχε μεγάλο αντίκτυπο στην επενδυτική εταιρεία.
Παρ' όλα αυτά η ρευστότητα της Berkshire Hathaway δεν μειώθηκε σημαντικά καθώς ο Buffet αγόρασε τις μετοχές 1,8 δισ. δολάρια και τις πούλησε 1,7 δισ δολάρια το πρώτο τετράμηνο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης