Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Νέο πολιτικό χάος εάν το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύσει στον Netanyahu να σχηματίσει κυβέρνηση

Ισραήλ: Νέο πολιτικό χάος εάν το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύσει στον Netanyahu να σχηματίσει κυβέρνηση
Ο Netanyahu διώκεται ποινικά με τις κατηγορίες για διαφθορά που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα
Το πολιτικό μέλλον του Benjamin Netanyahu αλλά και το ενδεχόμενο νέων πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας συνεδριάζει σήμερα και αύριο (3-4/5) για να αποφασίσει εάν ο Πρωθυπουργός θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Οπως αναφέρει το Reuters, μια απόφαση εναντίον του Netanyahu πιθανότατα θα πυροδοτούσε πρόωρες εκλογές, οι τέταρτες από τον Απρίλιο του 2019, καθώς η χώρα παλεύει με την κρίση του κορωναϊού και τις οικονομικές επίπτωση της.
Ο Netanyahu και ο κύριος αντίπαλός του Benny Gantz υπέγραψαν τον περασμένο μήνα συμφωνία για να σχηματίσουν κυβέρνηση ενότητας για να λυθεί το πολιτικό αδιέξοδο σύμφωνα με την οποία θα σχημάτιζαν διαδοχικά κυβερνήσεις κάθε 18 μήνες καθώς και στις τρεις τελευταίες εκλογές κανένας δεν κατάφερε να κερδίσει.
Βρισκόμενος στην εξουσία πάνω από μια δεκαετία ο Netanyahu καλείται τώρα να σχηματίσει την 18μηνη κυβέρνησή του η οποία όμως φαίνεται να απειλείται από το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του ποινικές ευθύνες για διαφθοράς.
Η αντιπολίτευση αλλά και ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης της δημοκρατίας, έχουν ζητήσει από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει τη συμφωνία και να απαγορεύσει στον Netanyahu  να ηγηθεί της κυβέρνησης.
Ωστόσο, όπως φαίνεται ο επτάψυχος Netanyahu θα γλιτώσει κι αυτή τη φορά καθώς ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ Avichai Mandelblit δήλωσε ότι δεν υπάρχει επαρκής νομικός λόγος για τον αποκλεισμό του Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης